Brownie de iarna

de Sylvia in Prajituri, 18 Ian 2015 | 10117 vizualizari

 

Brownie sunt ca si o poveste clasica pentru copii, toata lumea le cunoaste, toata lumea le iubeste, sunt moi, ciocolatoase, umede la interior si se topesc in gura.....cum ar putea cineva sa nu le iubeasca? :)
Astazi va prezint cea mai buna si usoara reteta de brownie din cate am testat eu si va spun povestea in stil de iarna :) cu portocale si de ce nu, fructe confiate .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de patiserie ( de foarte buna calitate )
  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar pudra
  • 3oua
  • 60 grame faina
  • coaja de portocale ( eventual coaja de portocala confiata si fructe confiate)
  • esenta de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie de iarna:

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) . 

Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti  grija sa nu radeti partea alba  de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate. 

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste. 

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) . 

TIPS-URI

1

luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati , in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena

2

aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara

3

in mijloc trebuie sa fie inca moale bine, se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negrese cu cremă de brânză