Supa chinezeasca vegetariana

de Sylvia in Mancaruri de post, 19 Iun 2015 | 8642 vizualizari

 

Va prezint o supa usor de facut, foarte aromata si care convine perfect pentru zilele de post sau pentru cei care sunt vegetarieni. Pot sa va confirm ca este perfecta si pentru zilele de vara, este excelenta atta calda cat si rece ( le-am testat pe ambele variante )

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de bouillon de legume (supa concentrata de legume )
  • 2 rotocoale mici te taietei chinesti fara ou (eu prefer varianta lor mai lata la aceasta supa)
  • o jumatate de dovlecel verde, zuchinni taiat fin
  • o mana de salata (eu am pus o salata chinezeasac verde intens dar merge orice fel de salata cu frunze mai mici)
  • o jumatate de ceapa verde
  • un catel de usturoi tocat fin
  • putin ghimbir (pudra sau proaspat)
  • o lingura de sos de soia light (nu foarte inchis la culoare)
  • putin ardei iute
  • coriandru proaspat tocat fin ( daca nu aveti e ok si congelat dar nu uscat pt ca are alta aroma cel uscat)
  • 2 frunze de lemon gras (eu am congelate asa am gasit le recomand sunt foarte aromate)
  • o lingurita de ulie de susan prajit pe fiecare portie de supa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca vegetariana:

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana. Pentru supa de legume pun toate legumele care le am la indemana: ceapa, morcov, telina radacina si tija, pastranac, dovlecel, putina fasole verde,  sare de pare si piper proaspat macinat si las sa fiarba la foc mic 30-40 minute. Dupa aceea filtrez  supa si gata am bouillon-ul perfect pentru supe, sosuri, pentru adaugat la fripturi sau alte mancaruri. 

Punem la fiert supa concentrata de legume/bouillon-ul de legume, deindata ce fierbe adaugam ghimbir ras sau pudra un varf de cutit (pentru 500 ml de supa) punem o lingura de sos de soia light, un varf de cutit de pasta de ardei iute, usturoiul tocat fin, 2 frunze de lemon gras si lasam sa clocoteasca 2-3 minute sa se infuzeze bine. 

Separat se fierb  taieteii chinesti in apa cu sare timp de 3 minute. 

Dupa ce supa a clocotit 2-3 minute adaugam o jumatate de dovlecel verde taiat fin , ceapa verde taiata rondele fine, salata . O data ce le-am adaguat stingem focul si le lasam cu un capac sa se infuzeze/ gateasca timp de 2 minute, lasati-le pe pe focul unde au fiert ca se se pastreze inca o sursa infima de caldura. In 2 minute sunt gatite perfect, nu trebuie mai mult. 

Intr-un bol mare se pun taieteii fierti care au fost clatiti si storsi. Peste ei se toarna supa clocotita cu legumele infuzate, se adauga putin coriandru verde tocat fin de tot si o lingurita de ulei de susan ( eu am ulei de susan prajit , este mai aromat si mai inchis la culoare). Dincolo de faptul ca este singura cantitate de grasime adaugata o sa aduca o explozie de gust si aroma supei. 

Este o supa extrem de aromata, de plina de culoare si texturi, consistenta atat cat trebuie datorita taieteilor, este solutia mea de urgenta cand  fac un pranz sau o cina in 5 minute :) si este unul din felurile mele de mancare preferat, il fac in zeci de combinatii si variante, mananc genul asta de supe de macar 3 ori pe saptamana :) . 

Va doresc pofta mare si sper sa testati reteta ! 

TIPS-URI

1

se poate adauga tofu

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez "mexican"