RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete / Mancaruri de legume

Chiftelute de dovlecei galbeni

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2019

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti). Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia....

Felii aurii de cartofi copti

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2018

Cartofii cu tot cu coaja, se spala bine, se feliaza in felii mai grosute si se pun intr-un vas, se toarna ulei de masline si se amesteca cu sare ( cam din ochi), se lasa la marinat 30 de minute. Pe o foaie de copt se asaza feliile in tava de cuptor si se coc pana se rumenesc frumos, eu i-am...

Legume la pergament sub capac de branzeturi

In Mancaruri de legume la 8 Apr 2016

Legumele se dau pe razatoare, se  amesteca cu sare, daca doriti si putin piper, se asaza intr-o gramajoara si se strang in foaia pergament( cea de copt). Se coc 25 de minute, sau pana se inmoaie, se desface hartia, se pune untul si se mai lasa inca 5 minute la cuptor, apoi se pune...

Mazare cu galuste de faina

In Mancaruri de legume la 21 Oct 2015

Ceapa pe care am presarat un praf de sare, se caleste inabusit in 5 linguri ulei, se adauga si mazarea congelata se mai tine putin pe foc impreuna cu ceapa amestecand bine, apoi se adauga cinci cani de apa si se lasa sa fiarba. Se pregateste compozitia pentru galuste:se amesteca ouale cu...

Spanac cu smantana

In Mancaruri de legume la 19 Oct 2015

In 3 linguri ulei de masline se caleste usor ceapa toacata si usturoiul  zdrobit 1 minut se adauga spanacul congelat, zeama de lamaie si 100 ml apa si se pune capacul. Eu am facut mancarea in Zepter. Am lasat spanacul pe foc in jur de 7 minute pana a scazut aproape toata apa, am luat...

Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2015

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund. Se pun dovleceii in primul...

Dovlecei umpluti cu branzeturi

In Mancaruri de legume la 1 Iun 2015

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind...

Falafel

In Mancaruri de legume la 27 Mai 2015

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat. Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala...

Mancare de urzici

In Mancaruri de legume la 15 Mar 2013

Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D Le spalam, le punem la scurs. Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori...

Cus cus cu legume caramelizate

In Mancaruri de legume la 10 Oct 2012

Se curata legumele se taie cubulete si se aseaza intr-o tava intr-un singur strat. se stropesc cu ulei de masline si sirop de artar se pune praful de turmeric, sarea si piperul si se coc pentru 30 de minute la 200 de grade. Se fierb doua cani de apa si se toarna peste cana de cuscus pusa...

Mancare de ardei copti

In Mancaruri de legume la 17 Aug 2012

Ardeii se spala se curata de seminte si se taie bucati. Taiem 2 cepe in rondele, curatam si usturoiul. Punem in tava de copt o foaie pergament si pe ea se aseaza ardeii, ceapa pe margine si 3 catei de usturoi. Stropim cu 3 linguri de ulei de masline, (eu am o sticluta cu atomizor). Am copt...

Mini-dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 13 Iun 2012

Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie. Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior. Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam...

Drob taranesc de legume

In Mancaruri de legume la 26 Noi 2010

Legumele se toaca, se amesteca cu ouale batute cu smantana cu faina , sarea piperul, verdeata tocata. Se tapeteaza cu unt o forma de chec( sau cu ulei) si se pune drobul. In el se pun bucatelele de branza din loc on loc Se da la cuptor in jur de 60 de minute la 180 grade.... O bunatate!

Varza dulce ca la mama acasa

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Incingem uleiul intr-o cratita, punem si un stop de apa, adaugam pe rand, ceapa, ardeii tocati si apoi varza tocata. Punem si un strop de apa si o lasam usor sa se inabuse cu un capac deasupra si cu grija  sa nu o ardem. Ea incepe sa se inmoaie si din cand in cand mai adaugam cate o canita...

Dovlecei in sos cremos de smantana

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Un dovlecel mic se pune in robot, se adauga o lingurita de ulei de masline, o ceapa mica, un catel de usturoi, marar, sare piper dupa gust, condimente italiene( oregano, rozmarin), busuioc proaspat sau pudra cum avem si mixam...apoi servim cu painica de secara si seminte bio daca avem

Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie...

Tortilla cu ardei

In Mancaruri de legume la 22 Noi 2010

Intr-o tigaie adanca, punem uleiul si apa si calim inabusit ceapa taiata marunt si ardeii tocati marunt. Sotam 5 minute pana se evapora apa. Intr-un vas amestecam ouale cu parmezanul, sarea, piperul, smantana si patrunjelul. Cand apa s-a evaporat din tigaie, adaugam cubuletul de unt si-l...

Ciuperci cu smantana la cuptor

In Mancaruri de legume la 19 Noi 2010

Se spala ciupercile, se aseaza in tava unsa cu unt, se sareaza dupa gust, se adauga smantana punand cate o lingura in fiecare palarie, se toaca mararul si se presara deasupra...se dau la cuptor o jumatate de ora...si pofta mare!

Mancarica de spanac cu oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 14 Noi 2010

Punem in oala putina apa, facem mereu asa astfel incat sa nu calim, caci nu este un obicei sanatos, adaugam uleiul , apoi ceapa tocata, usturoiul zdrobit, spanacul si sotam 5 minute, adaugam apa si lasam sa fiarba spanacul la foc mic( atentie fierbe repede), cand a fiert, adaugam bulionul, sare...

Fajitas vegetariana

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Se taie legumele,se pune ulei in tigaie, se adauga ceapa , ardeiul se lasa la foc mic la rumenit cu capac sa se inabuse, se adauga ciupercile, apa( sau sucul de rosii), sarea dupa gust si restul condimentelor... in 15 minute este gata....se serveste pe tortilla...

Cartofi cu feta, usturoi, smantana si parmezan la cuptor

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Se curata, spala si se taie cartofii pe latime in  felii subtiri aproximativ egale. Se fierb si apoi se scot cu grija sa nu se zdrobeasca. Se unge o tava de yena( sau de care avem) cu unt. Se aseaza cartofii, se pune deasupra usturoiul zdrobit, branza feta, apoi smantana si la sfarsit...

Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Cum se prepara Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa Punem in cratita in care facem mancarica putina apa( un sfert de cescuta) si apoi adaugam uleiul astfel incat sa nu calim nimic , doar sa inabusim, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul tocat, rosiile, apoi mazarea curatata si...

Frigarui de legume delicioase in sos mediteranean

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Se pun legumele taiate in tepusa speciala pentru frigarui, se lasa in sos la marinat 15 minute apoi se pun pe gratarul incins si se stropesc din cand in cand cu sosul ramas...intorcandu-se cu grija sa nu se arda...si pofta mare!

Cartofi cu telemea

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Se fierb cartofii in coaja . Se lasa la racit, se curata se taie cubulete. Se sareaza usor, se amesteca bine cu branza rasa, se unge o forma de jena cu unt se pun cartofii se rade din nou branza deasupra si se dau la cuptor o jumatate de ora la foc mediu..si pofta mare!

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte. Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda, adaugam repede toata faina in untul topit si stingem cu zeama din oala in care am fiert ciupercile....

Mancarica de ardei copti

In Mancaruri de legume la 13 Noi 2010

Se coc ardeii se curata si se lasa deoparte.Rosiile se oparesc se decojesc si se baga la blender, se fac pasta.Se pune putina apa intr-o cratita, se adauga apoi uleiul si ceapa, se soteaza 2- 3 minute, apoi se adauga ardeii copti, rosiile pasta si doua linguri de bulion. Se adauga si putina...

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

In Mancaruri de legume la 12 Noi 2010

Se curata, spala si apoi se fierb bine cartofii. Se ia o tava se unge cu unt, se pun cartofii, se sareaza, se adauga feta rasa, mararul si se da la cuptor o jumatate de ora...deliciosi...

Cartofi noi in sos de branza feta si usturoi la cuptor

In Mancaruri de legume la 11 Noi 2010

Se spala 10 cartofi potriviti de marime, se pun la fiert in coaja Cand sunt gata, se verifica cu furculita, se curata, se aseaza intr-o tava unsa cu unt , se toarna deasupra sosul de branza feta si se dau la cuptor o jumatate de ora.... sosul de branza feta 150 gr branza feta o...

Vinete in stil mediteraneean

In Mancaruri de legume la 11 Noi 2010

Vinete coapte pe gratar, eu am pus trei bucati mici spre medii ca marime, apoi curatate, taiate pe lung, asezate in farfurie, un praf de sare peste ele, se stropesc cu ulei de masline, se rade apoi deasupra fiecarei bucati un catel de usturoi, apoi se aseaza branza feta taiata cubulete sau dupa...

Ciupercute cu urda si marar la cuptor

In Mancaruri de legume la 11 Noi 2010

Spalam ciupercile le curatam si le lasam deoparte. Ungem o tavita cu unt, asezam ciupercile. Presaram urda. Batem ouale cu smantana sarea, piperul si turnam deasupra, apoi punem mararul. Dam la cuptor 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Pofta mare!

Afisate 1 - 30 din 35 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Adelina

Voturi:24

Tort cu citrice

Voturi:40

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]