Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 23 Noi 2010 | 7074 vizualizari

 

E atat de buna...incat ai sa vrei sa o mananci mereu la masa de pranz...

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura mare de sparanghel
  • 1 brocolli
  • 8 buc ciupercute
  • o nuca de unt
  • 3-4 linguri faina,
  • lapte 500 ml,
  • unt 50 gr,
  • smantana 4-5 linguri,
  • sare
  • piper  
  • 150 gr branza feta
  • o cescuta de quinoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta:

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie ciupercutele , se aseaza deasupra, se pune branza feta bucatele sau rasa( cam 150 gr) peste legume, se toarna sosul, se da la cuptor o jumatate de ora...o nebunie de buna.

La aceasta budinca am pus si o cescuta de quinoa o pseudocereala, aduce putin cu orezul, este o sursa bogata de calciu si un stimulent al sistemului imunitar excelent se prepara in felul urmator...se pune in apa 15-30 minute la inmuiat se spala sub jet de apa, pana devine apa limpede, se pune apoi la fiert pentru 20 de minute si se mai lasa 5 minute cu capacul pus la oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu somon afumat si legume