Ciulama de ciuperci

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 13 Noi 2010 | 6438 vizualizari

 

O ciulama atat de buna incat dupa ce termini din farfurie te lingi pe degete...yammyyy bun!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru prepararea ei de:
  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 1 ceapa( sau trei fire de ceapa verde)
  • 3 linguri pline de faina
  • 70 gr unt
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte.
Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda, adaugam repede toata faina in untul topit si stingem cu zeama din oala in care am fiert ciupercile. Amestecam tot timpul avand grija sa se ingroase frumos, sa nu faca cocoloase( iar daca se intampla le desfacem cu telul), adaugand cate putin din zeama. Turnam totul in oala cu ciuperci , avand grija sa indepartam ceapa si lasam pe foc un sfert de ora, amestecand usor din cand in cand. Potrivim de sare si dam un praf de piper si servim cu mamaliguta...delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

DIANA B 1

05.03.2011, 10:11

Fix acum , pun de-o ciulama

adry88 1

29.05.2011, 12:58

DIANA B 1

25.04.2012, 13:34

Exact ce cautam printre retete , ceva cu ciuperci , fara smantana/lapte (initial asa am dorit)si mai ales fara carne , ca nu mai pot cu-atata carne .
Ms Ruxy !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi