Se fac rapid si sunt deliciosi! Va invit sa-i probati mai ales acum ca au aparut pe piata!
Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung.
Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind vasul.
Se tin pe foc pana se inmoaie bine, in jur de 6 minute la Zepter in cazul meu. Racim compozitia usor si adaugam 3 linguri de smantana si sare dupa gust. Cu aceasta umplem fiecare dovlecel pana la jumatate, iar apoi presaram branza si cascaval dupa inspiratie.
Cele 5 oua le amestecam intr-un vas cu cele 5 linguri de smantana, faina, sarea si mararul tocat. Turnam usor sosul in tava avand grija sa punem sos si deasupra lor. Punem si parmezan si coacem dovleceii la 200 de grade sau pe programul de gratinare pana se rumenesc frumos( eu i-am tinut in jur de 35 de minute). Foarte, foarte gustosi!