RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete

Tarta cu branza dulce si zmeura

In Prajituri la 25 Ian 2012

Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. (Daca vom alege sa preparam ambele tarte cu branza dulce vom adauga la blat sase linguri de zahar pudra vanilat. Daca preferam sa facem o tarta cu branza dulce si una ca aperitiv sarat vom pune...

Tarta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2012

Preparam blatul: Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. Rezulta o coca fina pe care o vom imparti in doua bucati pe care le vom infolia si le vom da pentru 30 de minute la rece. Intre timp pregatim crema de branzeturi....

Paine cu nuca si tarate

In Piine la 24 Ian 2012

Cernem faina in vasul de paine. Macinam nuca. Incalzim apa usor. Punem in vas nuca si taratele peste faina, sarea intotdeauna eu o pun pe margine. In mijloc drojdia si deasupra ei zaharul. Turnam apa calduta si framantam un aluat bun, foarte putin lipicios. Mai adaugam  doua trei linguri...

Chec din albusuri cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 23 Ian 2012

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devin lucioase. Topim untul si jumatate il adaugam la compozitia de albusuri( cand se mai raceste) iar in jumatatea care ramane topim ciocolata. Lasam deoparte. Adaugam si smantana apoi...

Cremsnit vanilat

In Prajituri la 23 Ian 2012

Intai am pregatit crema rapid: Am pus laptele la foc mic sa se infierbante,  in el am pus vanilia...am mixat galbenusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si faina plus amidonul. Cu o cana din cantitatea de lapte am subtiat crema si apoi am turnat totul peste laptele fierbinte si am...

Sirop de ghimbir

In Bauturi la 20 Ian 2012

Se rade ghimbirul pe razatoarea mica si se amesteca la blender cu sucul de lamaie si mierea.  Se mixeaza bine apoi se strecoara, deoarece ghimbirul poate ramane destul de atos. Se ia lingura cu lingura in decursul zilei. Eu l-am pus si la ceai, un ceai verde aromat cu iasomie bun si...

Paine impletita cu seminte

In Piine la 20 Ian 2012

Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea. Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa incepe sa framantam pana punem toata apa apoi continuam cu uleiul. Obtinem un aluat consistent si...

Doi cozonaci si-o pasca

In Prajituri la 20 Ian 2012

Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte...

Paine la tava

In Piine la 19 Dec 2011

  Eu am dublat reteta pentru doua paini. 1. Se cerne faina in vasul de framantat 2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul. 3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine. 4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se...

Chifle melc

In Piine la 14 Dec 2011

Intr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e posibil sa mai avem nevoie de o lingura de faina). Lasam la crescut o ora. Rupem o bucata de aluat si...

Somon in sos de legume si masline

In Somon la 13 Dec 2011

Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la foc mic, adaugam ceapa, 2-3 linguri de apa si o lasam 2-3 minute sa se inabuse, apoi  cartofii taiati cuburi( sau ca pentru tocanita) si amestecam, lasam inca doua trei minute punem apa si fierbem in jur de zece minute. Turnam bulionul de legume,...

Sos de fructe tropical

In Prajituri la 11 Dec 2011

Amestecam la blender fructele taiate marunt si apoi adaugam sucul de portocala si mandarina, zaharul si vanilia. Mixam bine...putem face sosul la cald( sub 40 grade astfel incat sa nu isi piarda proprietatile( vitaminele) si sa se topeasca usor zaharul, sau la rece asa cum l-am facut eu...merita...

Mix mousse de ciocolata

In Dulciuri la 11 Dec 2011

Punem cei 50 ml smantana intr-un vas si dam intr-un clocot, adaugam si zaharul si amestecam bine, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata si mixam( de mana) foarte bine pana rezulta o crema de ciocolata alba, dupa ce se raceste , adaugam si frisca si batem bine apoi punem la rece. Pentru...

Bascute si portofele

In Prajituri la 9 Dec 2011

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos.  Acoperim cu un...

Prajitura " Superba" (2)

In Prajituri la 5 Dec 2011

Facem crema: Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit faina amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe...

Briose cu Nutella

In Prajituri la 1 Dec 2011

Untul se topeste se trage vasul de pe foc si se pune nutella. Se lasa putin la racit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi  cu zahar si vanilie. Se pune untul cu nutella peste compozitia de oua si la sfarsit faina si praful de copt. Se aseaza cu lingura in formele de briose. Se...

desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci

In Prajituri la 30 Noi 2011

Laptele de migdale se prepara in felul urmator:  Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua cani de apa proaspata. Punem la blender totul. Pregatim o punga de tifon (cea pentru branza de vaci e...

Somon in crusta de branza

In Somon la 30 Noi 2011

Punem 3 linguri de ulei in tava si asezam somonul.  Preparam din iaurt, zeama de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, usturoi, sare si curry un sos pe care il turnam peste somon si il ungem bine. Radem branza feta si o asezam peste peste, incercand sa acoperim bine astfel incat sa...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 21 Noi 2011

Am pregatit merele: le-am spalat si le-am curatat de coaja apoi le-am dat pe razatoare si le-am pus un kg intr-un bol si celalalat kg in alt bol. Am adaugat peste ele esenta de vanilie si scortisoara. Am amestecat grisul cu zaharul si faina, doua pliculete de vanilie si praful de copt. Am...

Kedgeree cu somon afumat

In Somon la 21 Noi 2011

Se pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol. Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari si se pun imediat in apa rece. Le curatam de coaja si le taiem sferturi. Punem mazarea la fiert...

Melci cozonacei cu branza

In Prajituri la 16 Noi 2011

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate. Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar. Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini. ...

Biscuiti digestivi " 100"

In Prajituri la 15 Noi 2011

Din aceasta cantitate ies trei tavi de cuptor cu biscuiti. Se amesteca toate ingredientele si se face o bila mare de aluat care se pune in folie si se da la rece pentru 45 de minute. Se pot face biscuitii rupand din aluat si formandu-i cu mana dupa dorinta, sau se poate imparti aluatul in...

Prajitura " Greta Garbo"

In Prajituri la 15 Noi 2011

Preparam folie care se fac destul de usor si sunt foarte foarte gustoase astfel ca le voi mai folosi si la alte prajituri. Am amestecat intr-un vas, drojdia cu ouale si zaharul, am pus si vanilia. Apoi am topit untul. Am adaugat in compozitie smantana, apoi untul topit si la urma faina....

Prajitura" Superba"

In Prajituri la 2 Noi 2011

Preparam foile: Punem la mixer ouale cu un praf de sare, le batem o jumatate de minut, apoi punem si zaharul, zaharul vanilat si mixam cinci minute. Topim untul il dam deoparte de pe foc si in el topim ciocolata alba. Adaugam si iaurtul, apoi cele 5 linguri de unt topit si ciocolata alba( din...

Pesto de busuioc

In Clasice la 31 Oct 2011

Acest pesto se face din busuioc foarte proaspat. Busuiocul se spala si se pune la mixer( robot) cu un sfert de catel de usturoi. Jamie recomanda prepararea unui pesto cu aroma mai puternica la mojar. Se adauga si semintele si apoi putin cate putin uleiul. Se pune si zeama de lamaie, apoi...

Gem de gutui si mere

In Dulceata / Gem la 27 Oct 2011

Se rad gutuile( eu am avut unele superbe, fara pete si aproape perfecte) cu tot cu coaja si merele decojite, aceasta fiind operatiunea cea mai complicata si mai delicata deoarece gutuile se rad destul de greu. Se pun merele si gutuile rase intr-o oala mare( eu am pus intr-un Zepter de 15 kg)....

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2011

Untul moale , ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci, smantana se amesteca bine apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de...

Cheesecake brownies

In Prajituri la 23 Oct 2011

Incalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o forma cu foaie de copt. Am pregatit brownies...am topit untul si apoi in el am topit ciocolata. Daca procedam in acest mod putem face asta direct cu vasul pe foc( fara fierbere la aburi). Am amestecat ouale cu zaharul, vanilia si sarea turnand...

Focaccia alla genovese cu usturoi si rozmarin

In Pizza la 22 Oct 2011

Eu am amestecat toate ingredientele pentru blat si am framantat un aluat bun, am adaugat inca doua trei linguri de faina sa pot forma aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( probabil ca la masina de facut paine e altfel consistenta lui). Am uns tava de cuptor in care am si facut focaccia cu...

Savarine

In Prajituri la 19 Oct 2011

Avand forme mari mi-au iesit 8 bucati. Am pregatit intai blatul: Prima data am preparat maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de zahar, lapte caldut( 50 ml) si 50 gr faina. Am incalzit putin laptele am pus vanilia in el am topit si untul tot in lapte apoi in el am dizolvat zi zaharul(...

Afisate 811 - 840 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]