Pentru ca luna aceasta este luna in care implinesc un anisor de bucataras dedic aceasta prajitura bucatarasilor mei prieteni si acestei comunitati superbe bucataras.ro de oameni, veseli, frumosi si calzi..........
Este o prajitura incantatoare de care va veti indragosti de la prima lingurita......By Ruxy...pentru voi...din toata inima...cu dragoste!
Preparam foile:
Punem la mixer ouale cu un praf de sare, le batem o jumatate de minut, apoi punem si zaharul, zaharul vanilat si mixam cinci minute. Topim untul il dam deoparte de pe foc si in el topim ciocolata alba. Adaugam si iaurtul, apoi cele 5 linguri de unt topit si ciocolata alba( din cantitatea totala) si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Pe tava de cuptor punem foaie de copt( pergament) si turnam compozitia, nivelam cu o spatula si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Este gata cand marginile devin aurii. Procedam la fel cu toate cele 3 foi. Nu este nevoie sa spalati mixerul si vasul de mixer dupa fiecare foaie. Faceti asta doar inainte de a prepara crema.
Eu am pus foaia la cuptor si intre timp am pregatit urmatoarea foaie si am asezat-o direct pe hartia pergament apoi dupa ce am scos foaia care era gata am tras-o pe urmatoarea usor in tava. Lasam foile la racit la temperatura camerei si pregatim crema:
Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit amidonul amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.
Cand crema de pe foc este gata turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece.
Nuca o maruntim la robot insa avem grija sa ramana destul de mare. Cand foile si crema s-au racit asamblam prajitura.
Asezam o foaie de copt pe suprafata pe care va ramane prajitura, daca avem o tava de dimensiuni apropiate foilor o vom folosi pe aceasta. Putem folosi chiar tava de cuptor daca nu avem nevoie de ea urgent. Taiem marginile foilor si asezam prima foaie, peste ea crema din blesug( sa nu aveti retineri ajunge crema pentru toata prajitura si inca mai si ramane un pahar). Asezam a doua foaie, desupra presaram nuca si apoi ultima foaie pe care punem crema si nuca dupa bunul plac.
Dam la rece ( avem nevoie de cateva ore bune, eu am lasat-o peste 5-6 ore) la rece. O taiem dupa dorinta si o servim cu mare placere caci este delicioasa si foarte foarte ciocolatoasa...