O reteta simpla si rapida.Specifica zonei in care locuiesc.
''O reteta de recuperare a produselor pe care le avem in casa , tipic de sud- italian , dar care își are originile în tradiția napoletană , este omleta de macaroane sau paste , în general, avansata din ziua precedentă .
Principiul este foarte simplu, timpul de pregătire este scurt, abilitățile necesare pentru o pregatiree de succes este destul de mare, precum cea de care este nevoie pentru a face o omletă bună fără a lăsa să rămâna lipita pe fundul oalei sau sa o imprastiati pe aragaz atunci când o întoarceti.
Spaghete sau rigatoni sau orice tip de paste, condimentate in nici un fel, dar pot fii cu sos de roșii și chiar fiind mai saporite, în cazul amatriciana, se toarnă într-un castron mare, în care vă sunt amestecate ouăle (unul pentru fiecare fiecare persoana)...
De la Napoli ''pizza de macaroane'' a aparut în toate malurile italice, si urca si in partea de nord a Italiei, împreună cu populațiile migrante din partea de sud. Inițial, acesta a fost un prânz tipic de pietrar, zidar , în orice caz al muncitorilo angajați în muncă de afara.De asemenea, si de copii care faceau o excursie școlară, și cel mai bun mod de a începe o zi pe plajă.
Este o reteta populara si in fiecare zona se poate gasii sub diferite denumiri.''
Punem o oala cu apa pe foc si o lingura de sare.Asteptam sa inceapa sa fiarba dupa care punem pasta.Lasam pentru 8 minute.
Intre timp intr-un vas batem ouale cu un varf de lingurita de sare si parmezanul ras.
Cand pasta este aproape fiarta o luam si o amestecam cu ouale .Adaugam untul si piper dupa gust si amestecam repede.
Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe aragaz ,cand se incalzeste bine punem pasta si o cuaocem pe o parte si pe alta pentru cateva minute.
Se poate servi si rece.
1
Se poate adauga si kaizer sau sunca presata.
2
Se poate cuoace si in cuptor.
3
Se pot folosi si alte tipuri de branza.