Saratele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2011 | 23659 vizualizari

 

Imi plac saratelele...si-mi place sa le reinventez in fel si chip....delicioase... si dau si-o bere rece sa mearga perfect!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr cascaval
  • 3 oua
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr emmental( parmezan)
  • aproximativ 900 gr faina
  • 1 lingura de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 3-4 galbenusuri
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul moale , ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci, smantana se amesteca bine apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de putina faina.

Cand aluatul este gata se intinde  foaia presarand  putina faina pe suprafata de intins( eu am intins pe o foaie de copt). Foaia trebuie sa fie destul de grosuta.

Taiem saratelele dupa dorinta( eu am taiat cu rotita de pizza).

Le ungem cu ou le presaram cu chimen si emmental sau parmezan ras si le coacem in jur de 25-30 de minute.

Sunt delicioase si daca va apucati de rontait...nu va mai opriti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj