Chifle melc

de RuxyRux in Piine, 14 Dec 2011 | 4895 vizualizari

 

Chifle calde, frumoase, numai bune pentru un mic dejun delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 4 linguri pline ulei palmier
  • 1 lingurita si 3/4 sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 plic drojdie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 4-5 linguri lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle melc:

Intr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e posibil sa mai avem nevoie de o lingura de faina). Lasam la crescut o ora.

Rupem o bucata de aluat si facem doua snururi. Unul de maxim zece cm si altul de 15 cm.

Luam primul snur si il asezam in forma circulara de cochilie. Al doilea snur il punem in continuare incepand de la bucata ramasa in margine.
Ungem cu galbenus si lapte apoi mai lasam 15 minute la cald. Incingem cuptorul la 180 grade , pe programul de patiserie si coacem pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle melc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

kamy 1

15.12.2011, 14:17

ca de obicei...super

RuxyRux 1

15.12.2011, 17:58

Mihaela..multumesc

RuxyRux 1

15.12.2011, 17:58

Kamy...multumesc scumpa mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle si cornuri simple