Pur si simplu...divina!
Eu am dublat reteta pentru doua paini.
1. Se cerne faina in vasul de framantat
2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul.
3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine.
4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini...e posibil sa mai avem nevoie de o lingura doua de faina.
5. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie( eu las langa flacara deschisa a aragazului).
6. Dupa o ora se impatureste aluatul de trei ori, prin pliere parte peste parte.
7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec).
7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ora sau pana ajunge in marginea formei.
8. Se unge cu oul amestecat cu lapte si apoi se cresteaza in forma de cruce pe mijloc si se presara semintele sau dupa dorinta personala.
9. Se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 de minute.
10. Se taie numai cand este perfect racita. Ies doua paini mari.