Paine impletita cu seminte

de RuxyRux in Piine, 20 Ian 2012 | 4631 vizualizari

 

Am primit forma de paine si trebuia neaparat sa o inaugurez...am facut o painica atat de gustoasa ! Multumesc Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 3 linguri ulei masline
  • seminte de floarea soarelui( dovleac optional) pentru presarat( o lingura)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu seminte:

Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea.

Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa incepe sa framantam pana punem toata apa apoi continuam cu uleiul. Obtinem un aluat consistent si totodata elastic, pe care il vom cresta adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut la loc cald acoperit cu un servet ( lasand un colt descoperit), pentu o ora si jumatate. Pliem aluatul de doua trei ori sa iasa aerul si impartim in doua parti o parte mai mare si una putin mai mica. Partea mai mica o vom pune la baza , formand intai un sul apoi vom da forma vasului in care coacem painea. Din partea mai mare vom face trei suluri pe care le vom impleti si vom aseza impletitura peste partea de la baza.

Lasam inca 30-40 de minute la crescut la loc cald in bucatarie pana ce aluatul depaseste marginea formei. Ungem apoi cu ulei de masline si presaram seminte de floarea soarelui. Coacem pentru 35 de minute la 200 grade pe programul de patiserie sau la foc mediu pana se rumeneste.

Garantez pentru gustul extraordinar de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa