Doi cozonaci si-o pasca

de RuxyRux in Prajituri, 20 Ian 2012 | 5702 vizualizari

 

Ce sa te mai faci cu poftele astea?
Aseara am avut pofta de cozonac si-n acelasi timp m-am gandit si la pasca...am trecut la fapte si am pregatit aluat pentru fix doi cozonacei si-o pasca bune toate si pufoase de te lingi pe degete!
Mie cozonacii imi plac foarte bogati in umplutura asa ca am pus din belsug...la fel si pasca are branza sa te sature.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina
  • 15 galbenusuri
  • 400 gr iaurt la temperatura camerei
  • 1 pachet de unt( topit)
  • 2 pliculete si jumatate de drojdie
  • 4 linguri ulei de palmier
  • 550 gr zahar pudra
  • 4 pliculete de vanilie
  • coaja de la doua portocale
  • 1 esenta de rom
  • Umplutura:
  • 250-300 gr nuca si migdale macinate
  • 5 linguri cacao
  • o cana de zahar pudra( 200 gr)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • rahat de trandafiri, lamaie, portocala
  • albusuri cat sa lege compozitia
  • Pasca:
  • 400 gr branza dulce cremoasa
  • 200 gr smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 4-5 galbenusuri pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doi cozonaci si-o pasca:

Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte aluatul in doua parti mari( cozonaceii ) si o parte mai mica pentru pasca.

Umplutura se face pentru fiecare in parte amestecand ingredientele.

Impartim in doua compozitia pentru cozonac. Se umplu cozonaceii ,se mai lasa la crescut in jur de o jumatate de ora la crescut. Pregatim si pasca punand aluatul apoi umplutura. 

Ungem pasca si cozonacii cu galbenus de ou. O coacem la 180 grade pana se rumeneste frumos iar crema sta ferm si nu curge. Coacem si cozonacii pana se rumenesc ( depinde de cuptor cat timp ii lasam)

Si gata pofta e facuta...se taie numai cand se racesc iar pofticiosii  au grija sa rupa bucati daca nu mai au rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Doi cozonaci si-o pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir cu visine