Ce sa te mai faci cu poftele astea?
Aseara am avut pofta de cozonac si-n acelasi timp m-am gandit si la pasca...am trecut la fapte si am pregatit aluat pentru fix doi cozonacei si-o pasca bune toate si pufoase de te lingi pe degete!
Mie cozonacii imi plac foarte bogati in umplutura asa ca am pus din belsug...la fel si pasca are branza sa te sature.
Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte aluatul in doua parti mari( cozonaceii ) si o parte mai mica pentru pasca.
Umplutura se face pentru fiecare in parte amestecand ingredientele.
Impartim in doua compozitia pentru cozonac. Se umplu cozonaceii ,se mai lasa la crescut in jur de o jumatate de ora la crescut. Pregatim si pasca punand aluatul apoi umplutura.
Ungem pasca si cozonacii cu galbenus de ou. O coacem la 180 grade pana se rumeneste frumos iar crema sta ferm si nu curge. Coacem si cozonacii pana se rumenesc ( depinde de cuptor cat timp ii lasam)
Si gata pofta e facuta...se taie numai cand se racesc iar pofticiosii au grija sa rupa bucati daca nu mai au rabdare.