De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
SALATA DE FRUCTE EXOTICE
1.Fructele de mango se curata de coaja si se taie felii, bananele se taie rondele;se curata portocalele de coaja si se desfac in bucatele.Se scurge ananasul din conserva si se amesteca cu celelalte 2 fructe. 2.Se amesteca sucul de ananas cu zaharul brun, scortisoara si romul alb , se toarna...
SALATA DE FRUCTE
1. Se curata ananasul si se taie in cubulete. 2. Pepenele verde se curata de coaja si seminte si se taie tot in cubulete. 3. Se curata portocalele, piersicile si merele de coaja si seminte si se taie cubulete. 4. Se spala capsunile, se curata de codite si se taie felii. Se curata de coaja...
SALATA DE FRUCTE CU SUNCA
1.Marul se spala, se curata si se taie felii.Ananasul si piersicile se taie cubulete si se amesteca cu marul.Sunca presata se taie fasii si se amesteca cu fructele, la care se adauga si germenii de soia. 2.Se prepara sosul:se amesteca mierea cu uleiul,iaurtul,mustarul,cu sare, piper,si...
SALATA COLORATA DE OREZ CU PIEPT DE PUI
1.Se fierbe separat orezul alb si separat cel brun.Se strecoara si se lasa sa se scurga. 2.Ardeii,castravetii si ceapa rosie se curata si se taie cubulete.Maslinele se curata de sambure si se feliaza. 3.Feliile de piept de pui se prajesc in tigaie pana cand se rumenesc.Se taie...
MUSCHI DE PORC CU SOS TARTAR
1.Se portioneaza muschiul de porc,se bate usor cu batatorul de snitele,apoi se presara cu sare. 2.Se taie cascavalul in felii si ciupercile in fasii. 3.Se aseaza peste carnea batuta cate o felie de sunca, una de cascaval,se impacheteaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins....
"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa
1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte. 2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se...
TARTA CU COACAZE
(1 portie/12 felii) 1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se...
SOS DE COACAZE
1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc prin fierbere, altele raman intregi).Se gusta si, daca este necesar,se adauga zahar sau apa daca vreti...
FILE DE SOMON CU SOS DE SCOICI
1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza. 2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt. 3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste...
PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA
1.Se prepara "piscotul " de cascaval.Galbenusurile se freaca spuma cu sare, nucsoara rasa si cu untul.Se adauga faina si cascavalul ras ,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. 2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si , pe foc moderat,...
INGHETATA DE CIOCOLATA
1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste . 2.Intre timp, se bat...
FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN
1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa fiarba 3 minute.Se scoate si i se ia pielita. 2.Intr-o tigaie, se infierbanta untul si se frig...
MADELEINE CU LAMAIE
(2 portii/24 bucati): 1.Se preincalzeste cuptorul la 150/C.Se ung cu unt 2 tavi pentru madeleine a 12 bucati fiecare. 2.Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul.Se adauga esenta de lamaie,faina,...
Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar
1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare. 2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata. 3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul. 4.Legumele...
TARTE CU MERE SI MIGDALE
1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine spumoasa.Se acopera bolul si se pune la rece, in frigider. 2.Se decongeleaza aluatul de foietaj(sunt...
RULADA CU CREMA DE ZMEURA
1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat. 2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea. 3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri. 4.Se preincalzeste...
FUNDITE CU LINTE SI SOMON
1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet. 2.Cepele se...
FICAT CA IN TIROL
1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si...
SUPA DE PEPENE CU MENTA
1.Se taie pepenele in doua.Se scot semintele.1/2 din pepene se taie bucati si se turmixeaza un blender cu 2 frunze de menta si 1 lingura de bautura pe baza de anason.(eu am folosit uzo) 2.Cealalta jumatate se taie cubulete si se repartizeaza in 2 boluri.Peste cubuletele de pepene se pune...
FLAN CU ULEI DE LEVANTICA
1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara. 2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune...
INGHETATA DE LEVANTICA
1.Se spala florile de levantica;se fierbe apa cu laptele si cu zaharul,se adauga 20g. flori de levantica.Se lasa sa se infuzeze in cratita acoperita 5 ore. 2.Se filtreaza pentru a se retine florile de levantica. 3.Intr-un bol ,se bate frisca si se incorporeaza in laptele parfumat cu...
TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE
1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul pe planseta infainata si se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda...
MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON
1.Se curata cartofii ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg. 2.Se prepara sosul.Se curata tarhonul de pe ramurele , se spala si se toaca foarte marunt.Ceapa se curata si , fie se toaca marunt, fie se rade pe razatoarea fina.Se topeste untul intr-o cratita ,se adauga faina ,se...
SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE
1.Se spala carnea si osul de vita si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne si se pune cratita la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma. 2.Dupa ce se aduna spuma, se adauga in cratita sare, piper,usturoiul curatat si taiat in doua , crema de...
INGHETATA DE CAPSUNI
1.Se curata capsunile, se spala sub jet de apa , se scurg si se taie in bucati. 2.Se pun bucatile de capsuni, branza, zaharul si sucul de lamaie intr-un blender.Se mixeaza ingredientele pana se obtine un pireu fin.Se verifica daca este destul de dulce. 3.Se pune compozitia rezultata intr-un...
ARIPIOARE DE PUI CU GARNITURA PICANTA
1.Aripioarele spalate se sterg cu un prosop de bucatarie ,apoi se freca cu condimentele picante pentru carne de pui .Intr-o tigaie de teflon,se pune o lingura de ulei, se lasa sa se infierbante si se frig aripioarele, pe toate partile, timp de 20 de minute. 2.Porumbul se scurge din...
FURSECURI CU GEM
1 portie/30 bucati; 1.Se amesteca ingredientele pentru aluat:faina amestecata cu praful de copt, vanilia, untul, zaharul pudra si oul. 2.Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta infainata.Se taie forme(vezi imaginea),1/2 cu gaurele si 1/2 intregi si se pun pe tava captusita cu...
SOS DE CAPSUNI
1.Se spala capsunile si se pun la scurs intr-un strecurator de plastic. 2.Se pun capsunile in blender si se mixeaza.Se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce zaharul se dizolva.Se gusta si , daca este necesar, se mai adauga zahar.Se adauga sucul de lamaie. 3.Se pastreaza in vas...
NECTAR DE PAPADIE
1.Florile de papadie se lasa in apa rece timp de o zi. 2.Se spala ,se amesteca cu lamaile taiate marunt ,cu coaja cu tot, se toarna amestecul intr-o cratita cu 500ml. apa si se fierbe 15 minute.Se mai adauga 300ml. apa si zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand seamana la gust si la densitate cu...
CHIFTELUTE DE CAPSUNI CU SOS DE ZMEURA
1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. 2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se amesteca cu compozitia de mai sus;se lasa sa stea 1 ora , la cald. 3.Se prepara sosul de...