Este un preparat mai scump, dar fin.
1.Fileurile de somon se sareaza , pipereaza si se ruleaza.
2.Se curata zarzavaturile si se taie marunt.
3.Intr-o tigaie ,se toarna ulei de masline si se pune ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,se adauga legumele, sare , piper si se calesc in continuare.Se aseaza peste verdeturi rulourile de somon, se pune 1 dl. vin,se acopera tigaia si se lasa sa se caleasca in suc propriu,pe foc moderat.Din cand in cand , se misca tigaia, nu este voie sa se amestece ingredientele.
4.Se scurg scoicile din conserva.Se pun intr-o craticioara cu sare, piper, usturoi zdrobit-cca.3 catei-,patrunjel verde tocat si 1 dl. vin.Se fierb pana se evapora vinul.
5.Sucul de pe scoici se pune la fiert cu putin unt,sare , piper , daca este nevoie,smantana si se da un clocot.
6.Se aranjeaza pe farfurie somonul, verdeturile,scoicile si cartofii fierti, taiati in patru si se toarna peste sos de scoici.Preparatul se serveste cu un vin alb sec.