TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE

de Roda in Torturi, 24 Iun 2009 | 4387 vizualizari

 

Vi se pare ciudata combinatia?Incercati si veti vedea rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150g.faina ,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 50g. unt sau margarina ,
  • 1 dl. bere neagra;
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere potrivit de mari,
  • 100g.cascaval emental ras,
  • 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 2dl. lapte;
  • Pentru forma;
  • 1/2 lingura faina;

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE:

1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se  framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune apoi aluatul  pe planseta infainata si se intinde  si se captuseste cu el o forma rotunda de tort infainata.In asa fel se captuseste forma incat si marginile sa fie acoperite.Se inteapa in mai multe locuri si se coace in cuptor preincazit ,la inceput la 200*C, apoi la 180*C,timp de 15 minute.

2.Intre timp, se curata merele ,se scoate casa semintelor, se taie in patru, apoi fiecare bucata se cresteaza, nu se taie felii, in asa fel incat  intre crestaturi sa se puna cascavalul ras.Se amesteca ouale cu zaharul  si cu laptele  fierbinte si amestecul se varsa peste mere.Se pune forma la cuptor pentru 30-35 de minute.Daca partea de sus se prea rumeneste, se acopera cu folie .

3.Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in 8 felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac si crema de branza pentru Dana