Este un preparat usor de pregatit si foarte aromat.
1.Se curata cartofii ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg.
2.Se prepara sosul.Se curata tarhonul de pe ramurele , se spala si se toaca foarte marunt.Ceapa se curata si , fie se toaca marunt, fie se rade pe razatoarea fina.Se topeste untul intr-o cratita ,se adauga faina ,se amesteca bine-nu se lasa sa se prajeasca-, se adauga ceapa si tarhonul,sare,supa de carne si frisca de gatit.Se amesteca bine si se fierbe 4-5 minute,timp in care sosul se ingroasa.Se da gust cu otetul de tarhon si cu 1 lingura zahar.Daca mai este nevoie , se mai sareaza.
3.Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga feliile de carne si se frig 2-3 minute, pe fiecare parte .Se sareaza si pipereaza si se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.
4.In uleiul ramas , se caleste ceapa tocata ,se presara cu boia de ardei si se adauga cartofii .Se lasa cateva clipe ca sa se rumeneasca, se sareaza si pipereaza.
5.Pe fiecare farfurie se pun 2 felii de carne, sos de tarhon si garnitura de cartofi cu ceapa.Se orneaza cu fire de tarhon verde.Preparatul se insoteste de un vin alb sec.