Este o supa picanta si satioasa!
1.Se spala carnea si osul de vita si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne si se pune cratita la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma.
2.Dupa ce se aduna spuma, se adauga in cratita sare, piper,usturoiul curatat si taiat in doua , crema de ardei iute,ghimbirul si nucsoara.Se lasa sa fiarba , la foc mic, inca 50 de minute pana cand carnea este fiarta pe jumatate.
3.Se curata zarzavaturile si se adauga in cratita:morcovii se taie in 4, iar restul legumelor taiate in doua si se continua fierberea inca 1 ora.Se ia cratita de pe foc si se lasa 15 minute sa se limpezeasca.Se strecoara supa.
4.Clatitele sarate se taie ca si taieteii in fasii subtiri, se repartizeaza in 6 farfurii, se adauga morcovii si supa fierbinte.Se presara patrunjel verde tocat.
Obs:Carnea de porc se serveste separat cu sos si cu restul de legume fierte in supa sau insotita de garnitura dupa plac.