FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN

de Roda in Crap / Caras, 2 Iul 2009 | 9504 vizualizari

 

Sosul de hrean da o aroma deosebita pestelui.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2,5kg.,curatat si spalat,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 2 cepe,
  • 40g.unt 
  • 1 cubulet de supa  Maggi,
  • 250g.frisca de gatit,
  • 3 linguri hrean ras,
  • 1 rosie,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1/2 manunchi de marar;
  • Pentru salata:
  • 1 capatana de salata verde,
  • cateva frunze de salata creata,
  • 100g. ciuperci de balegar,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • zahar,
  • sare,
  • piper alb,
  • pentru ornat:felii de lamaie,fire de marar, boabe de piper rosu;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN:

1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o  ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa fiarba 3 minute.Se scoate si i se ia pielita.

2.Intr-o tigaie, se infierbanta untul si se frig bucatile de peste , pe ambele parti, 3 minute.Se sareaza, pipereaza si se pastreaza la cald.

3.Se prepara sosul:se toaca marunt cea de a doua ceapa si se caleste in untul ramas;se prepara 1,5dl. supa din cubulet si impreuna cu frisca de gatit se toarna peste ceapa, se adauga hreanul ras,sare si piper.Se da in clocot  si se ingroasa cu amidon alimentar,  care s-a dizolvat cu putina apa rece.Rosia se cufunda in apa clocotita, se decojeste, se taie cubulete si ,impreuna cu mararul tocat, se incorporeaza in sos.

4.Se spala salata verde, se scurge de apa si se rupe in bucati.Ciupercile se taie in felii subtiri si se calesc in putin unt.Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie,cu zaharul, sarea si piperul.Se pune salata intr-o salatiera, se adauga ciupercile si amestecul de ulei .Se omogenizeaza bine.

5.Se repartizeaza, in mod egal, bucatile de crap pe 4 farfurii, se acopera cu sos , se orneaza cu felii de lamaie,cu fire de marar  si boabe de piper rosu.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur,salata si un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste