publicat la 31.01.2019
publicat la 29.01.2019
publicat la 18.12.2018
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Somon la cuptor cu lamaie si busuioc
Am spalat bine somonul si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei. L-am uns si pe el cu ulei, apoi l-am asezonat cu sare, sucul de la 1/2 lamaie, un praf ghimbir si verdeturi de Provence. Am asezat langa somon felii de lamaie si frunze de busuioc. Am mai adaugat 1/2...
Somon cu sos de ciuperci si smantana
Rondelele de somon le-am uns cu ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper, oregano si ghimbir si le-am pus in tava. Le-am stropit cu sucul de la o lamaie, am adaugat cateva linguri de apa, cateva felii de ciuperci si am pus tava in cuptor. Le-am lasat la foc mediu 20...
Macrou în crustă de mălai
Eu am avut macrou congelat, asa ca l-am lasat sa se decongeleze, l-am curatat de intestine, i-am taiat capul, codita si inotatoarele:)), l-am spalat foarte bine si l-am taiat bucati. Am sarat bucatile de macrou, le-am lasat pe un tocator la scurs 10-15 minute, apoi am dat bucatile de peste...
Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez
Rondelele de somon le-am spalat, le-am sters cu un servet si le-am uns cu putin ulei de masline. Le-am condimentat cu ierburi de Provence, oregano, busuioc, ghimbir, sare si piper. Se pot coace pe orice tip de grill, eu le-am facut pe grill-ul rotund in care se pune apa...
Pastrav cu ciuperci la cuptor
Pastravii i-am curatat bine in interior, i-am spalat si i-am uscat cu un servet. I-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus in ei si pe langa ei felii de ciuperci si rondele de ardei kapia. Am condimentat, am adaugat vinul, suc si felii de lamaie si am pus la...
Peste cu sos de smantana si legume natur
File-ul l-am spalat bine, l-am condimentat si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus pe langa el cateva ciuperci taiate bucati si l-am stropit cu suc de lime. Am pus tava la cuptor la foc potrivit. Intre timp am facut sosul. Am calit o ceapa, am stins-o cu vin si am lasat pe...
Păstrăv la cuptor cu legume
Am spalat bine pestele si l-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei. Am condimentat, in interior i-am pus felii de lamaie si pe langa el am pus felii de ciuperci si ardei. L-am pus in cuptor timp de 25 de minute. La jumatatea intervalului am intors pestele pe cealalta parte si am pus...
Şprot prăjit (Hamsii prăjite)
Am pus malai pe o farfurie mai intinsa si am tavalit pestele prin el pe ambele parti. L-am pus la prajit in ulei incins (chiar baie de ulei). L-am lasat pana a devenit crocant. L-am scos pe servet sa se absoarba grasimea in surplus. Am servit cu lamaie stoarsa deasupra....
Macrou marinat
Dupa ce m-am vaitat vreo 2 ore la mama ca vai nu prea as vrea sa curat pestele, s-a oferit ea sa face operatiunea :)) Ca sa faca toata treaba l-a si portionat si spalat:)) De aici m-am ocupat eu de procedeul de marinare. Am pus o oala cu apa la fiert, am lasat sa clocoteasca apoi am...
Salata de icre cu gris
Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie. Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem...
Sushi (Maki-sushi)
Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca. Fiindca nu am avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, am improvizat cu un suport din plastic. Am asezat pe...
Salata de peste cu maioneza
Maioneza am pregatit-o din 2 galbenusuri fierte, 1 galbenus crud, mustar si ulei (aproximativ 200-250 gr maioneza). Pestele l-am fiert si l-am scurs, apoi l-am tocat marunt. Am tocat si castravetii. Ingredientele le-am amestecat impreuna intr-un bol. Am servit cu crackers.
Rechin cu sos la cuptor
Cotletele de rechin le-am spalat si le-am lasat la scurs. Apoi le-am asezat in tava unsa cu ulei si le-am condimentat. Am pregatit un sos din sos de rosii, oregano, sare, piper, patrunjel si l-am pus in tava peste rechin, de asemenea si frunzele de dafin. Pe fiecare cotlet am pus felii...
Peste pane
Pestele l-am decongelat apoi l-am taiat in bucati de dimensiuni mici si l-am sarat. Oul l-am batut bine cu o furculita. Pesmetul l-am amestecat cu mix-ul pentru pane si l-am asezat pe o farfurie. Intr-o tigaie am pus ulei la incins. Cand uleiul este gata pentru prajit incepem sa pregatim...