Peste cu sos de smantana si legume natur

de Dana_Retetegg in Peste, 19 Ian 2012 | 5231 vizualizari

 

De cand am facut prima data novac si mi-a placut mult si gustul lui si faptul ca are doar 2-3 oase mari, cumpar mereu si incerc sa-l pregatesc in diverse combinatii.

Este prima data cand il pregatesc cu sos de smantana si e delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 1 file de novac (850 gr),
  • 150 ml smantana,
  • 1 ceapa,
  • 100 ml vin,
  • condimente pentru peste,
  • 2-3 ciuperci,
  • 2 lime,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper alb,
  • fasole verde congelata,
  • morcovi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de smantana si legume natur:

File-ul l-am spalat bine, l-am condimentat si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus pe langa el cateva ciuperci taiate bucati si l-am stropit cu suc de lime.

Am pus tava la cuptor la foc potrivit.

Intre timp am facut sosul. Am calit o ceapa, am stins-o cu vin si am lasat pe foc pana a devenit moale ceapa. Am adaugat apoi smantana, sare, piper, putina coaja de lime.

Sosul obtinut l-am pus in tava peste peste si am bagat din nou la cuptor aproximativ 25 - 30 de minute.

Fasolea verde si morcovul le-am fiert in apa cu sare, apoi le-am scurs si le-am stropit cu suc de lime.

Am servit pestele cu sos, ciupercutele din tava si legumele natur.

E foarte, foarte bun! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si legume natur" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:35

m-am invatat sa mananc peste cu legume sau alte garnituri macar 1 data pe saptamana si e o idee foarte buna

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:37

Si legumele nu le mai fac asa ca inainte la tigaie ca pe cele mexicane, le fierb doar, le stropesc cu lamaie si sunt excelente ...la inceput nu par ele excelente dar dupa ce te obisnuiesti

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:37

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt