In ultima vreme am mancat somon mai des, fie simplu la cuptor cu lamaie, fie cu garnitura sau sos.
Pentru somonul meu am ales de aceasta data un sos de ciuperci si smantana super delicios pe care va sfatuiesc sa-l incercati si langa alt tip de peste sau chiar langa o friptura de vita/porc.
Rondelele de somon le-am uns cu ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper, oregano si ghimbir si le-am pus in tava.
Le-am stropit cu sucul de la o lamaie, am adaugat cateva linguri de apa, cateva felii de ciuperci si am pus tava in cuptor.
Le-am lasat la foc mediu 20 de minute. Daca rondelele sunt mai subtiri le lasati cam 15 minute.
Pentru sosul de ciuperci am topit putin unt intr-o tigaie si am calit in el un catel de usturoi (intreg, nedecojit, putin strivit).
Am adaugat apoi ciupercile taiate si am continuat sa calesc impreuna cu usturoiul.
Cand ciupercile au fost aproape gata am scos catelul de usturoi si am adaugat smantana, sare si piper.
Am lasat cam 5 minute sa fiarba, apoi am pus busuioc verde tocat.
Am servit somonul impreuna cu sosul de ciuperci, ciupercile din tava si multa lamaie.