Stiu ca necesita putin timp pana e gata, insa merita sa-l incercati! Cu siguranta asteptarea merita din plin!
Dupa ce m-am vaitat vreo 2 ore la mama ca vai nu prea as vrea sa curat pestele, s-a oferit ea sa face operatiunea :)) Ca sa faca toata treaba l-a si portionat si spalat:))
De aici m-am ocupat eu de procedeul de marinare.
Am pus o oala cu apa la fiert, am lasat sa clocoteasca apoi am oprit focul.
Am trecut fiecare bucata de peste prin oala cu apa fierbinte, am scufundat-o 1 minut si apoi am asezat-o intr-o caserola incapatoare cu capac.
Cand am terminat operatiunea oparirea, am pus in caserola peste bucatile de peste sare si ulei.
Pe foc am incalzit otetul in care am pus foile de dafin, piperul si ienibaharul.
Am turnat amestecul peste bucatile de peste in caserola, am tocat un morcov rondele si o ceapa julien.
Am pus capacul caserolei, am agitat-o de 2-3 ori si am bagat-o la frigider.
Am lasat sa stea la frigider 3 zile, insa in fiecare zi am mai agitat caserola de 2-3 ori.
Cand am servit, am spalat putin bucatile de peste ca sa nu mai se simta gustul de otet foarte puternic.