Sushi (Maki-sushi)

de Dana_Retetegg in Somon, 13 Mar 2011 | 11484 vizualizari

 

Imi doream foarte mult sa incerc sushi acasa, iar de ziua femeii (mamei) am reusit sa pregatesc o cina deosebita cu un preparat deosebit!

Initial mi se parea greu de pregatit (cel putin tehnica aceea de rulare a foilor Nori care sunt asa de fragile cand le scoti din pachet:) ), insa e mult mai simplu in realitate, devine chiar distractiv, iar rezultatul final merita pe deplin!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de alge Nori,
  • 250 gr orez,
  • 200 gr somon afumat,
  • felii subtiri de morcov fiert si de castravete,
  • sos de soia,
  • 2-3 linguri otet de vin,
  • 1 lingura de zahar,
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi (Maki-sushi):

Am pus orezul la fiert iar spre final am adaugat sare, zahar si otet. Am oprit focul atunci cand orezul a devenit consistent. L-am lasat apoi sa se raceasca.

Fiindca nu am avut betisoare de bambus pe care sa rulez foile nori, am improvizat cu un suport din plastic.

Am asezat pe acesta o foaie nori, pe foaie am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov.

Am rulat cu ajutorul suportului de plastic.

Cu un cutit umezit am taiat rondele de grosime potrivita.

Am servit maki-sushi cu sos de soia. De asemenea, se poate servi si cu wasabi.

Pofta buna ( 好胃口) !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi (Maki-sushi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terina de branza cu somon