Daca e dezlegare, va invit la peste :) Un peste extra bun, pe grill, cu arome exotice ;)
Rondelele de somon le-am spalat, le-am sters cu un servet si le-am uns cu putin ulei de masline.
Le-am condimentat cu ierburi de Provence, oregano, busuioc, ghimbir, sare si piper.
Se pot coace pe orice tip de grill, eu le-am facut pe grill-ul rotund in care se pune apa dedesubt.
Le-am lasat pe grill 30 de minute la foc mic spre mediu si la jumatatea timpului de coacere le-am intors pe cealalta parte.
Am pus la fiert orezul in 200 ml supa de pui, iar restul de supa am adaugat-o treptat. Am condimentat cu sare, piper si curry. Spre final am adaugat si ardeiul taiat cubulete mici.
Feliile de ananas le-am taiat marunt si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu 1 lingurita de zahar. Le-am lasat cateva minute sa se caramelizeze si apoi am adaugat otetul. Am mai lasat 5-6 minute pe foc.
Am servit somonul cu sos de ananas si garnitura de orez.
Delicios, aromat, exotic .... perfect! Pofta buna!