Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit.
Se curăță morcovii, se spală, se dau pe...
Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata.
Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata.
Cand pastele au fiert, se strecoara de apa clocotita si se rastoarna fierbinti pe platoul de servire. Se...
Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se rumenește ușor.
Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu...
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se...
Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare).
Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul.
Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor.
Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de...
Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval
Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Separat se alege spanacul, se spală în câteva ape și...
Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.
Între timp, se prepară sosul.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește.
Se spală ardeiul iute și se taie rondele.
Se toarnă...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul.
Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol.
Se adaugă sosul...
Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi.
Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert în apă cu sare.
În același timp se fierb spaghetele, conform recomandărilor de pe...
Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți.
Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele....
Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare.
Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se mărunțesc și se înmoaie în ulei...
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.
Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.
Se unge o tavă...
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici).
Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează...
Pastele se fierb în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se spală roșiile, se...
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se curăță ciupercile, se spală bine și se feliază.
Carnea tocată se pune în tigaia cu ceapa și usturoiul și după ce se...
Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe.
Se pune untul feliat în tigaia în care s-au...
Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se...
Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama.
Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de...
Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.
Untul se taie feliuțe și se topește în...
Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.
Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul.
Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază.
Se curăță ceapa și...
Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.
Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de...
Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul.
Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs.
În tigaia încinsă...
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe.
Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă.
Între timp se unge o tavă...
Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată.
Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează.
Șunca se feliază și se taie în...
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare....
Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică.
Cârnații se taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei.
Cele două ouă se bat bine cu un...
Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat
Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparentă.
Carnea se...
Farfalle cu legume inabusite si cascaval
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit. Se curăță morcovii, se spală, se dau pe...
Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval
Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata. Cand pastele au fiert, se strecoara de apa clocotita si se rastoarna fierbinti pe platoul de servire. Se...
Orecchiette cu piept de pui
Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se rumenește ușor. Se curăță ceapa și usturoiul, se mărunțesc și se adaugă în tigaia cu...
Farfalle cu sunca, in sos pesto
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se...
Farfalline cu unt si branzeturi
Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare). Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul. Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor. Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de...
Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval
Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Separat se alege spanacul, se spală în câteva ape și...
Penne cu sos Arrabbiata
Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește. Se spală ardeiul iute și se taie rondele. Se toarnă...
Paste cu pesto si cascaval
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul. Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol. Se adaugă sosul...
Spaghete cu ciupercute si sos tomat
Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert în apă cu sare. În același timp se fierb spaghetele, conform recomandărilor de pe...
Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar
Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți. Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea...
Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele....
Lasagna cu ciuperci si sos bechamel
Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se mărunțesc și se înmoaie în ulei...
Lasagna cu branzeturi
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna. Se unge o tavă...
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și...
Lasagna cu cartofi si branza sarata
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici). Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează...
Farfalle cu masline, in sos picant de rosii
Pastele se fierb în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se...
Lasagna cu carne de porc si ciuperci
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală bine și se feliază. Carnea tocată se pune în tigaia cu ceapa și usturoiul și după ce se...
Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval
Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe. Se pune untul feliat în tigaia în care s-au...
Paste in sos picant
Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se...
Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde
Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de...
Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea
Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe. Untul se taie feliuțe și se topește în...
Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval
Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare. Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază. Se curăță ceapa și...
Tagliatelle cu ciuperci si afumatura
Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de...
Taitei cu kaiser, unt si cașcaval, la tigaie
Cât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă la scurs. În tigaia încinsă...
Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se unge o tavă...
Salata de paste, cu sunca si maioneza
Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează. Șunca se feliază și se taie în...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie feliuțe, iar cele două ouă se mixează cu smântâna și sarea, până la omogenizare....
Budinca sarata, cu paste si branzeturi
Pastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și separat, cașcavalul. Se unge cu unt o tavă termorezistentă, în care se va prepara...
Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică. Cârnații se taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei. Cele două ouă se bat bine cu un...
Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat
Preparare Reteta de spaghete cu carne de porc si sos tomat Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparentă. Carnea se...