Cum ne plac mult pastele, iar ardeii umpluți nu erau gata fierți pentru prânz, am făcut destul de repede acest preparat foarte gustos, excelent și la cină, dacă este cazul.
Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe.
Se pune untul feliat în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, două linguri de ulei și când se topește, se adaugă șunca. Se prepară șunca la foc mic, până ce se rumenește ușor, apoi se adaugă smântâna condimentată cu sare și piper, după gust. Se mai lasă tigaia la foc mic, încă 3-4 minute.
Când pastele sunt fierte, se clătesc cu apă rece, se strecoară și se adaugă în tigaia cu șuncă și smântână. Se presară cașcavalul răzuit și se mai ține tigaia pe foc încă 3-4 minute, cât să se înmoaie cașcavalul. Se amestecă ușor toate ingredientele din tigaie, pentru uniformizare și apoi se răstoarnă în platou, pentru servire.
Se presară puțin pătrunjel tocat și se servește fierbinte.
1
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
2
Nu depășiți timpul de fierbere, ca să nu se destrame pastele.
3
În rețeta originală se folosea ulei de măsline, dar eu prefer untul.
4
Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un gust rău, turnați mai întâi în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.
5
Pregătiți din timp ingredientele.