Pastele pot sta mereu la baza unui preparat gustos, sățios, ușor și rapid de pregătit. Dacă mai adăugăm și ciupercuțe, atunci chiar avem o masă copioasă și pe gustul oricui.
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se feliază și se călesc ușor în 100 grame de unt și două linguri de ulei de floarea soarelui.
Se curăță ceapa, se spală, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu ciupercile, la călit.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume. Se adaugă 100 ml de apă și se lasă legumele la fiert înăbușit, până ce se pătrund și scade apa și lichidul lăsat de ciuperci.
Când legumele s-au pătruns și lichidul a scăzut, se adaugă roșiile cherry, spălate și înjumătățite în prealabil. Se mai lasă tigaia la foc mic, înăbușit, încă 3-4 minute.
Între timp se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se mixează cu sarea, până ce se leagă puțin, ca o maioneză. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă mixarea. În sfârșit, se adaugă smântâna, se presară piper și se omogenizează sosul.
Spaghetele bine scurse de apă se pun în platou, se toarnă sosul de usturoi, se amestecă și se adaugă ciupercile scăzute, cu ardei. Se servește imediat.
1
Ca să nu se ardă și să aibă un gust rău, topiți untul la foc mic, după ce ați turnat în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.
2
Folosiți ceapă roșie, care este mai puțin iute decât cea galbenă.
3
Pentru sos, usturoiul trebuie pisat.
4
Dacă nu vă place, puteți renunța la uleiul de măsline, pentru sos, deoarece smântâna va fi suficientă.