Farfalle cu legume inabusite si cascaval

de RODIMUR in Farfalle, 15 Noi 2021 | 3813 vizualizari

 

În combinație cu legume bune înăbușite, tratate sănătos așadar, pastele sunt delicioase și hrănitoare. Fără cașcaval, aceasta poate fi și o rețetă de post. De aceea am ales-o ca poză principală, pe aceea fără cașcaval.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de farfalle
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 100 grame de ciuperci (din conservă)
  • 3-4 linguri de floarea soarelui
  • 100 ml de supă concentrată
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • frunze de pătrunjel, pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu legume inabusite si cascaval:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit.

Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc ușor de asemenea, cu ceapa și usturoiul.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite, Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la gătit la foc mic, înăbușit. Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și supa concentrată și apoi legumele se lasă încă la gătit, la foc mic. La urmă se adaugă ciupercile scoase din conservă, clătite în mai multe ape și scurse bine.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie. Se mai lasă tigaia acoperită pe foc timp de 5-10 minute, după care se ia capacul și se mai ține la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii. Atunci se condimentează cu: sare , piper și oregano.

În timp ce legumele se gătesc, la foc mic, înăbușit, se fierb pastele, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun într-un platou. Peste ele se răstoarnă legumele înăbușite, se amestecă ușor, pentru a pătrunde peste tot, se presară deasupra cașcaval răzuit și se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel, pregătite dinainte.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă.

2

Preparați legumele înăbușit, la foc mic, ca să se pătrundă.

3

Puteți folosi ciuperci proaspete, dacă aveți la îndemână.

4

Nu țineți prea mult legumele pe foc, ca să nu se terciuiască. Ele trebuie să-și păstreze forma și culoarea, pentru a fi gustoase și aspectuoase.

5

Legumele nu trebuie scăzute prea tare, ci trebuie să mai fie în sos, care ar putea da pastelor un gust bun.

6

Dacă doriți ca preparatul să fie de post, nu mai adăugați cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu legume inabusite si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

16.11.2021, 11:41

Gustoase!

- Andreea - 1

16.11.2021, 14:33

Ador pastele .. iar acestea sunt super gustoase

Rocsi 1

20.11.2021, 20:57

Ce bunatate si ce de legume ai folosit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Farfalle la tigaie