DIANA B

1

Bucataras
incepator

ONESTI - BACAU

Bucataras din 06.09.2010

RETETE73
PRIETENI225
Retete

Papricas de pui cu galuscute

In Pui la 14 Mar 2013

Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana...

Placinte ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2013

Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata). In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul...

LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!

In Prajituri la 20 Dec 2012

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu...

Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

In Dulciuri la 11 Aug 2012

Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de...

Copanele cu mazare si cartofi

In Pui la 31 Ian 2012

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si  gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei ,...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 29 Ian 2012

Reteta de preparare a papanasilor Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat (nu stiu cum de-am facut aluat , ca voi stiti ca mie nu-mi...

Varza cu orez si copanele, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2012

 Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte  bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul...

Budinca de orez cu mere

In Dulciuri la 27 Ian 2012

Orezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se aromatizeaza orezul cu esenta de vanilie si se acopera , ca sa se umfle si ptr a absorbi intreaga...

Prajiturica ptr CRIS . LA MULTI ANI !!!

In Prajituri la 27 Noi 2011

Cantitatile sunt ptr o tavita de la bucataria de jucarie a fetitelor , nici nu gaseam asa o tava prin casa , dar m-a salvat tava de la cuptorasul electric . Miercuri , cand o voi face ptr Sf Andrei , voi tripla cantitatile . Asadar : se amesteca uleiul (fructoza) cu zaharul bine , bine , se...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2011

Creierul se tine timp de 30 de minute in apa rece , ptr a iesi eventualul sange ; cel cumparat de mine , n-a prea avut ceea ce m-a facut sa ma gandesc daca a avut o oxigenare buna , iar daca ma gandesc si mai departe , sa nu fi facut cumva atac cerebral :))) . Se curata creierul de...

Tocana mexicana

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2011

Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si...

Praz cu masline si garnitura de cus-cus

In Mancaruri de post la 19 Noi 2011

 Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele ,...

Prajitura cu ,,carlionti"

In Dulciuri la 13 Noi 2011

Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei . Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua , dupa care se adauga in bolul cu unt ; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare , care se va imparti in 1/2 , formandu-se...

Prajitura black&white

In Dulciuri la 13 Noi 2011

3/4 din lapte se da la fiert cu zaharul . Faina se amesteca cu laptele (restul de 1/4) ,pana se elimina eventualele cocoloase formate si cand laptele a fiert si zaharul s-a topit , se adauga amestecul de lapte cu faina si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute , amestecandu-se incontinuu ....

Gogosele apetisante

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2011

Se fierb cartofii intregi in apa cu sare , dupa ce-au fost spalati foarte  bine ; se curata de coaja , se paseaza bine si se lasa sa se racoreasca . Se adauga branzeturile , untul moale , usturoiul pisat , ouale batute, faina , patrunjelul tocat , cimbrul uscat , sare si piper dupa gust si...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 6 Noi 2011

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza...

Fasole ,,batuta"

In Mancaruri de post la 6 Noi 2011

De cu seara se lasa fasolea la inmuiat , dupa ce s-a curatat de impuritati si s-a spalat bine . Intr-un vas incapator se da fasolea la fiert cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Se spumeaza si se schimba apa de 2-3 ori , depinde cat sunteti de rabdatoare si de cat tineti sa nu aveti probleme...

Cous-cous cu lapte

In Paste la 6 Noi 2011

Intr-un vas cu fund dublu se fierbe laptele cu zaharul si cu esenta de vanilie . Dupa cinci minute de fierbere , se adauga cous-cousul , se amesteca usor , se mai lasa pe foc 2-3 minute si se opreste focul . Ptr ca este tot o pasta fainoasa , acesta va absorbi tot laptele . Se toarna fierbinte in...

Gris cu lapte

In Mancare copii la 6 Noi 2011

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul intr-un vas cu fund dublu si cand a dat in clocot ,se adauga scortisoara , apoi grisul in ploaie si cu ajutorul unui tel-para se uniformizeaza bine , ptr a nu face cocoloase , amestecandu-se mereu , ptr a nu se lipi . Grisul fierbe foarte repede...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 3 Noi 2011

Se incepe totul cu spalarea, curatarea, felierea si calirea perelor (impreuna cu fructoza si untul), ptr a avea timp sa se raceasca. Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul firisor, urmand laptele si faina amstecata cu praful de copt, mixand pana la omogenizarea...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 3 Noi 2011

Intr-o oala mai mare se da la fiert tacamul puiului (spatele, gatul, pipota, inima ...) in 3-4 l de apa, c-un praf de sare, da' un praf, stand cu ochii pe vas, ptr a nu rata spumuirea ciorbei (io, era s-o patesc). Dupa 30 de minute se adauga si legumele intregi (ele urmand a fi scoase). Cand...

Tocana greceasca

In Mancaruri de legume la 3 Noi 2011

Se feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati tot foarte mare, sarea, piperul boabe si vinul, pana ce acestuia ii dispare alcoolul, ramanand doar...

Sos picant

In Sosuri la 28 Oct 2011

Se spala si se curata rosiile si ardeii de codite , la fel si usturoiul , doar ca-n ordine inversa . Se dau prin masina de tocat in urmatoarea ordine(nu stiu de ce) : usturoiul , ardeii , rosiile . Se amesteca binisor , se adauga sarea si cimbrul si totul se lasa la macerat ptr 24 de ore ....

Dulceata ca viata --- dulce/acrisoara/amaruie

In Dulceata / Gem la 28 Oct 2011

Intr-o zi din saptamana trecuta m-am pomenit ca sotiorul meu mi-aduce acasa ........... da , da , minunati-va ... 5 (cinci) kg de lamai , cica sa fac ,,niste dulceata" , asa ca m-am conformat . Am executat-o-n doua transe , ca ma dureau degetele si-am sa va spun si de ce : se spala...

Panna cotta si panna cotzeii

In Dulciuri la 28 Oct 2011

Incepem cu hidratarea gelatinei in 100 ml lapte. Intr-un vas dam la foc mic smantana si laptele (300 ml) si din momentul fierberii, tinem la fiert 1-2 minute, cand adaugam si fructoza/zaharul, esenta/zaharul vanilat si praful de sare (ptr gust , stiti voi ... sarea in bucate). Oprim focul,...

Un dulce pentru Dia - Savoiardi cu crema de iaurt

In Dulciuri la 4 Sep 2011

Iaurtul se desface bine si se adauga fructoza (sa nu faci si tu diabet) , sau cateva linguri de zahar , in functie de cat va place de dulce . Intr-un vas se hidrateaza gelatina in apa (400ml) , dupa care se pune pe baie marine , pana la topire (eu infierbant apa intr-un vas inalt , dupa care...

Prajitura imposibila ...

In Prajituri la 26 Aug 2011

Intr-un castron se freaca untul cu nuca de cocos . Se incalzeste cuptorul la foc mic-mediu 160 grade. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se pune peste unt impreuna cu zaharul si ouale . Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se pune si laptele care se amesteca...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 17 Aug 2011

Preparare prajitura Tosca : Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de fructoza adaugate pe rand si batut dupa fiecare lingura (eu am folosit mixerul si n-am fost multumita , tot telul clasic mi se parea mai util) , se incorporeaza macul , nuca de cocos (am folosit de culoare...

"Prajitura" gris cu iaurt

In Prajituri la 17 Aug 2011

Preparare "Prajitura" gris cu iaurt Amestecam iaurtul cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si lasam compozitia obtinuta ,1-2 ore la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscam sa simtim duritatea grisului in prajitura .Odata trecut timpul, incingem cuptorul la...

Gogosele ,,turnate"

In Dulciuri la 10 Aug 2011

Cum se face reteta de gogosi turnate : Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina , in care a fost incorporat praful de copt , si aluatul subtirel obtinut , se lasa la odihnit cel...

Afisate 1 - 30 din 73 retete    

Postari recente

publicat la 24.05.2013

GRATIN cu PIEPT de CURCAN

publicat la 14.03.2013

Papricas de pui cu galuscute

publicat la 01.03.2013

Placinte ardelenesti

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]