"Prajitura" gris cu iaurt

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 18557 vizualizari

 

Sincer , mie nu mi-a placut ce-a iesit la final , asa c-am rectificat-o cumva ... Noua nu ne plac dulciurile inecacioase , dar nici cremele acelea f grase ... suntem niste dificili , vedea-v-as la varsta noastra

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar iaurt 360 g Casa Buna
  • 150 g gris
  • 10 linguri fructoza , sau 100 g zahar
  • 3 oua
  • 10 g bicarbonat de Na
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat , doar daca doriti , eu NU
  • suc de lamaie
  • 1/2 es vanilie
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Prajitura" gris cu iaurt:

Preparare "Prajitura" gris cu iaurt

Amestecam iaurtul cu grisul( turnat putin cate putin in ploaie) si lasam compozitia obtinuta ,1-2 ore la frigider, sa se umfle grisul, altfel riscam sa simtim duritatea grisului in prajitura .Odata trecut timpul, incingem cuptorul la 190 grade. Intr-un alt vas amestecam ouale cu zaharul si sarea pana obtinem o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.Unim cele doua compozitii si amestecam bine.

Ungem o forma pentru copt cu unt din belsug si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si dam la cuptor pentru 30-35 minute (pana devine aurie).

Cum v-am zis , rezultatul nu mi-a prea placut , asa c-am taiat praji (blatul) in doua si-am umplut cu-n borcan de dulceata , iar suprafata prajiturii am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie . Asa "prajitura" gris cu iaurt a devenit comestibila si ptr noi , mofturosii .

TIPS-URI

1

"Prajitura" gris cu iaurt se poate consuma ca atare cu smantana , sau cu gem de fructe , alaturi de-un pahar de lapte rece , sau de ce nu , la o ceasca de cacao cu lapte , sau cafea (cui ii place asocierea)

Daca ti-a placut reteta noastra ""Prajitura" gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

DIANA B 1

23.08.2011, 14:07

@Anamaria , ms mult ... uneori zici ? vedea-te-as la varsta noastra ...

DIANA B 1

23.08.2011, 14:08

@Medioto , cam tarziu pe-aici , dar iti multumesc ptr vizita si te-astept la o ALBA CA ZAPADA ... ca-i proaspata , acruta si bunaaaaaaaaaaaaaaa

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni