Am gresit cu porcul asta , dar mi-a fost adus un cotlet dezosat , AUR si alta nu . Chef de facut foc afara n-aveam , asa ca l-am transat ptr snitele , dar erau mult prea multe , asa c-a iesit si-un escalop , doar e cam acelasi lucru .
Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza , se pipereaza si se lasa la aromat cateva minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderanta si se aromatizeaza cu usturoiul feliat , doar un minut , dupa care se inlatura ; in acest timp tragem o tavaleala cotletului prin faina , dupa care-l prajim pe ambele parti . Cand am terminat operatiunea (carnea o vom pastra la cald), pregatim o cratita mai adanca , adaugam uleiul strecurat de spuma formata si de resturile de faina si dam la calit ciupercile (eu am folosit asa multe , ptr ca si carnea era multa si ma gandeam sa nu-i fac nici un fel de garnitura) . Se sareaza si se pipereaza , se calesc si acestea ptr 10-15 minute . Adaugam carnea si vinul si un pic de apa , iar cand alcoolul s-a evaporat , adaugam sucul de rosii (eu am avut suc ramas de la gogosarii in sos tomat , aaaaaaaaaaa , am uitat sa postez si aceasta bunatate) . Lasam sa se formeze sosul acela delicios , dupa care oprim focul . Se poate servi cu diverse garnituri , eu am ales , fara ... c-am incercat niste galustele de cartofi by Miha , si ptr c-am adaugat nucsoara , nu mi-au placut , da' nici in poza nu le-am tras ...