Panna cotta si panna cotzeii

de DIANA B in Dulciuri, 28 Oct 2011 | 3916 vizualizari

 

Trebuie sa postez azi ceva ... doar este un moment de varf - INTERVIU BUCATARAS . asa ca m-am gandit la ceva simplu si de facut , dar si de tastat .

 

INGREDIENTE

  • 900 g smantana dulce sau frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri fructoza sau 120 g zahar
  • esenta de vanilie sau 2 zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri gelatina
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta si panna cotzeii:

Incepem cu hidratarea gelatinei in 100 ml lapte.

Intr-un vas dam la foc mic smantana si laptele (300 ml) si din momentul fierberii, tinem la fiert 1-2 minute, cand adaugam si fructoza/zaharul, esenta/zaharul vanilat si praful de sare (ptr gust , stiti voi ... sarea in bucate). Oprim focul, lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care adaugam si gelatina hidratata si amestecam pana la topirea acesteia.

Pregatim formele pentru panna cotta, le ungem cu putin ulei, pentru evitarea problemelor la rasturnarea pentru servire. Se dau formele la rece, dupa care se poate servi dulcele in compania unui sirop, gem/dulceata sau sos de ciocolata. Eu am folosit de toaaate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta si panna cotzeii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kamy 1

02.11.2011, 19:35

postezi rar da bine

brunetica 1

04.11.2011, 16:42

super arata foarte bine si iti lasa gura apa

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine