Copanele cu mazare si cartofi

de DIANA B in Pui, 31 Ian 2012 | 5313 vizualizari

 

Ni se recomanda in aceste vremuri geroase sa consumam multe legume , asa c-am hotarat sa pun in aplicare acest sfat si sa fac niste copanele cu multe legume , unele de la DGRD , altele proaspete (mai putine) .

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele
  • 400-600 g mazare
  • 6 cartofiori
  • 2 cepe medii
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 2 lg pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt amidon de porumb
  • concentrat de legume
  • boia dulce(iute , cui ii place)
  • piper
  • 2 foite de dafin
  • cimbru (optional)
  • busuioc (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu mazare si cartofi:

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume .

Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si  gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei , continunad calirea , doar cateva minute . Am adaugat si mazarea , iar dupa alte 10 minute am adaugat si cartofiorii , taiati cubulete mici ; am potrivit de sare , piper si-am adaugat si plantele dezhidratate , boiaua dulce si frunzulitele de dafin . Deoarece majoritatea legumelor au fost congelate , n-a mai prea fost necesara adaugarea de apa . Am adaugat si copanelele , sa-si imprumute gusturile . Am lasat inca 20 de minute la foc mic , cand am desfacut 2 lg de pasta de tomate cu un pic de apa calduta , impreuna cu o lingurita de amidon de porumb si-am adaugat mancarutei . Am mai dat totul in cateva clocote si-am oprit focul .

Am servit cu paine proaspata si crocanta , alaturi de niste gogonele otetit-murate , si/sau cu ardei iute de la otet , tot de la DGRD .

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu pulpe de pui