Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

de DIANA B in Dulciuri, 11 Aug 2012 | 79786 vizualizari

 

N-am postat nimic de mult timp , n-o faceam nici acum daca Laura nu era asa insistenta . Multumesc Laura .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 16 lg fructoza(zahar)
  • 8 oua
  • 4 lg cu vf cu faina 000
  • 4 plicuri gelatina Dr O
  • 4 lg cacao
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU):

Se amesteca 8 lg cu fructoza cu laptele intr-un vas si se incalzeste . Cand este caldut , se ia 1 cana din lapte in care se va dizolva faina , apoi se toarna in laptele incalzit . Sarlota se va tine pe baie marina pana se ingroasa , timp in care vom amesteca incontinuu , ptr a evita formarea de cocoloase si prinderea de vas . Cand totul s-a ingrosat bine se adauga galbenusurile pe rand , amestecand totul f bine . Este timpul gelatinei , dar nu inainte de-a fi hidratata dupa metoda binestiuta de fiecare . Albusurile se bat spuma c-un praf de sare , apoi si cu celelalte 8 lg de fructoza , pana devine o spuma consistenta si se adauga sarlotei racite, usor , amestecandu-se c-o lingura de jos in sus . Sarlota fiind gata , se imparte pe 1/2 in 2 boluri ; intr-unul se adauga es de vanilie , in cel de-al doilea cacao si daca va place , es de rom .Urmeaza asamblarea tortului : intr-o forma rotunda-detasabila de 24-26cm , se toarna compozitia de vanilie si se da la frigider pana se intareste , ptr a putea sustine cealalta jumatate cu cacao si ptr a nu se amesteca cele 2 compozitii , in final avand 2 straturi distincte . Tortul astfel obtinut , se da la frigider , de preferat pana a doua zi (daca rezistati ... eu am reusit , dar mi-am impus sa iasa bine , ptr ca trebuia sa fie si aspectos , nu numai bun ptr bucatarasii de la marea intalneala :d)

TIPS-URI

1

Daca doriti se poate si decora ... eu n-am avut nicio idee , iar frisca nu mi-a suras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,24,,