Am vazut reteta pe tv .Mie-mi place varza murata gatita oricum , asa ca frigul de-afara m-a indemnat s-o testez si mi-a placut . Este si extrem de simplu de gatit si nici nu trebuie sa tii cuptorul ,,de coada"
Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul spalat , si sucul de rosii . Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper , ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul , am asezat amestecul de varza cu orez , in care am ,,ingropat" copanelele si-am dat la cuptor ptr ... 3 (trei) ore , la doar 170 de grade ; nu , n-a fost prea mult timp , tava fiind neacoperita .
1
se serveste cu ardei iute de la otet
2
incercati si cu catei de usturoi in stare naturala , nu zdrobiti , muscati pur si simplu , este mult mai sanatos ...