Vinete umplute cu pui

de Oana in Pui, 26 Mai 2009 | 44539 vizualizari

 

Umpluturile pentru vinete pot varia in functie de gust sau de sezon. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • cateva fire de usturoi verde
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • o legatura cu marar
  • un ou
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • busuioc
       Sos de iaurt:
  • 200 g iaurt
  • un fier de usturoi verde
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu pui:

Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.

Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se maruntesc la robot.

Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Toata zeama lasata este amara si trebuie s-o inlaturam! Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand (la foc mic). Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam la cuptor 20 de minute, la foc mediu.

Se scoate apoi folia si se rade branza sau cascaval peste vinete (eu am avut cas proaspat). Cred ca merge de minune si mozzarella. Se presara deasupra busuioc si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Sosul de iaurt cu care se servesc vinetele umplute se face foarte simplu. Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat. Eu am facut usturoiul la robot :)

Se servesc fierbinti si cu pofta!!!

PeSe: Ultima poza este trimisa de Andreea, ea a facut "Vinete umplute cu legume si sos de iaurt".

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui pe borcan