Varza noua, dulce, este foarte buna facuta in acest fel. Si poate fi o garnitura deosebita la o fripturica sau se poate face direct cu carne in ea.
Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete.
Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza, amestecand sa se inmoaie si ea. Mai punem o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp fierbem taieteii intr-o oala cu apa si sare, dupa timpul indicat pe pachet.
Condimentam varza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia dulce si foi de dafin, apoi adaugam sucul de rosii. Mai lasam 10 minute pe foc, oprim si presaram mararul tocat.
Intr-un vas termorezistent punem varza, apoi deasupra taieteii si smantana peste ei. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam la foc mediu pana se rumeneste, vreo 15 minute.
Si gata!
PS: Printre poze o sa vedeti si un hotoman mic, morfolind frunze de varza :)