Legume aromate la cuptor

de Oana in Pui, 31 Mai 2009 | 4886 vizualizari

 

O nebunie de mirosuri si arome, legume proaspete, de gradina, de mare senzatie! Miros de rozmarin si usturoi, mmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • cativa morcovi noi, cu codite
  • o mana mare de fasole galbena
  • un dovlecel
  • 3 capatani de usturoi verde, mai mari
  • 2 fire mari de rozmarin
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 4 pulpe de pui, optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume aromate la cuptor:

Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste.

Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita. Dovlecelul se spala si se taie rondele fara sa-i curatam coaja. Fasolea galbena se spala si se rup coditele. Seaseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza cu sare si piper si cu crengutele de cimbru si rozmarin.

Eu am pus deasupra pulpele de pui, condimentate cu sare si putina boia dulce.

Se pune in tava un pahar cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30 de minute.

Se scoate folia si se presara usturoiul maruntit la robot, doar partea alba din usturoiul verde, capatanile sa fie marisoare.  Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, sa se rumeneasca puiul.

Se poate servi cu smantana sau iaurt cu marar.

Nu va mai spun ce aroma era in bucatarie, de rozmarin si muuult usturoi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la tigaie cu spanac