O nebunie de mirosuri si arome, legume proaspete, de gradina, de mare senzatie! Miros de rozmarin si usturoi, mmmmmm....
Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste.
Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita. Dovlecelul se spala si se taie rondele fara sa-i curatam coaja. Fasolea galbena se spala si se rup coditele. Seaseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza cu sare si piper si cu crengutele de cimbru si rozmarin.
Eu am pus deasupra pulpele de pui, condimentate cu sare si putina boia dulce.
Se pune in tava un pahar cu apa, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 30 de minute.
Se scoate folia si se presara usturoiul maruntit la robot, doar partea alba din usturoiul verde, capatanile sa fie marisoare. Se mai lasa la cuptor inca 10 minute, sa se rumeneasca puiul.
Se poate servi cu smantana sau iaurt cu marar.
Nu va mai spun ce aroma era in bucatarie, de rozmarin si muuult usturoi!!