Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI358
Retete

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni

In Torturi la 15 Mai 2018

  Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti ciocolata si untul, apoi lasati sa se raceasca. Amestecati galbenusurile cu ciocolata topita, apoi...

Desert rulada cu crema de mure

In Prajituri la 15 Mai 2018

 Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula. Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia. Coaceti blatul la 180 de grade C,...

Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

In Prajituri la 15 Mai 2018

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul,...

Desert briose cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 15 Mai 2018

Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena. Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si racita si mixeaza in continuare la viteza...

Desert prajitura Boema

In Prajituri la 10 Mai 2018

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile si se mixeaza la viteza mica. Se amesteca faina cu cacaua si se cern deasupra, apoi se amesteca lejer...

Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2018

Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu spre tare la cuptorul cu gaz. Mai spala o data cartofii, scurge-i bine de apa si pune peste ei...

Desert choux craquelin

In Prajituri la 7 Mai 2018

Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In jumatate se pune cacaua si in cealalalta jumatate pudra de zmeura. Se amesteca bine cele doua...

Desert Tiramisu

In Prajituri la 3 Mai 2018

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam mascarpone rece si mixam bine. Adaugam vanilia. Mixam separat albusurile cu un...

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 3 Mai 2018

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie. Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se...

Desert prajitura cu migdale si portocale

In Prajituri la 2 Mai 2018

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici. Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de...

Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

In Prajituri la 26 Apr 2018

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose de silicon cu gaura pe mijloc, pe care le-am uns cu putin ulei. Se imparte compozitia in forme si se...

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

In Prajituri la 20 Apr 2018

Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete si se pune in vas. Se mixeaza la viteza mica si se adauga treptat cate o lingura de apa foarte rece,...

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2018

Se pregateste mai intai aluatul . In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se mai presara cu faina daca este cazul. Se lasa apoi sa creasca in bolul uns cu ulei,...

Supa crema de mazare, spanac si menta

In Supe la 19 Apr 2018

Pune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba. Scurge din apa in care au fiert legumele si las-o deoparte. Mixeaza supa cu un blender vertical...

Aperitiv tartine cu salata de oua

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2018

Taie ouale fierte pe jumatate si amesteca galbenusurile cu untul moale pana obtii o pasta. Adauga apoi telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri fine, albusurile de ou taiate cubulete, ceapa tocata marunt si mararul verde. Condimenteaza cu piper si daca mai este nevoie cu sare. Amesteca...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2018

Taie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta. Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos. Adauga ceapa verde taiata rondele si rosiile cherry cubulete. Amesteca usor si umple apoi albusurile de ou....

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2018

Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida, telemeaua si cascavalul rase si ouale batute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si nucsoara rasa....

Desert banana bread

In Prajituri la 2 Apr 2018

Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si chipsurile de ciocolata. In alt carstron se amesteca faina cu un praf de sare, bicarbonatul, praful de...

Desert galuste cu caise

In Prajituri la 27 Mar 2018

Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii Amestecati 30 grame de zahar brun...

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

In Prajituri la 22 Mar 2018

Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la...

Desert clatite de post

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie.  Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu...

Desert - Strudele de post cu mere

In Prajituri la 15 Mar 2018

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc...

Desert prajitura desteapta cu vanilie

In Prajituri la 8 Mar 2018

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pus treptat, pana se albesc si isi dubleaza volumul Adauga vanilia si coaja de lamaie Pune treptat untul topit, apoi laptele, amestecand usor cu telul Cerne faina si amesteca usor, sa nu se...

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

In Prajituri la 28 Feb 2018

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine...

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

In Prajituri la 21 Feb 2018

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se...

Desert paleuri cu ciocolata

In Prajituri la 15 Feb 2018

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi amestec usor, pana se topeste ciocolata. Cam asta e crema, o las sa se raceasca la temperatura camerei si...

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

In Prajituri la 8 Feb 2018

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

In Prajituri la 30 Ian 2018

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus. Amestecati...

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

In Torturi la 18 Ian 2018

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza...

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2018

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt si adauga-le in compozitie. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper Mixeaza albusurile cu...

Afisate 61 - 90 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]