Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2018 | 27365 vizualizari

 

Azi vreau sa fac repede un desert si sa nu stau prea mult in bucatarie. Mai greu e ca trebuie sa astept pana maine cand va fi gata :) Fac o prajitura cu crema de caramel, multa nuca si foi de napolitana. Sigur va amintiti de ea din copilarie, ii mai zice prajitura cu Foi Lica.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitană
  • 400 g zahăr
  • 6 ouă
  • 50 gr zahar
  • 300 g nucă mărunţită
  • 250 g unt (82% grăsime)
  • 1-2 lingurite esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca:

Mai intai fac crema de caramel.

Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se încorporează si se topeste caramelul. Luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca putin. Separat mixăm ouăle intregi cu 50 g zahăr şi le adăugăm apoi în fir subţire peste caramel, amestecând în continuu cu un tel pentru a evita gătirea ouălor. Mutam cratita inapoi pe foc si amestecam cu telul până se îngroaşă crema, oprim focul şi adăugăm nucile mărunţite şi puţina esenta de rom. Si crema este gata! O lasam putin la racit.

Pe un tocator punem folie alimentara, aşezăm prima foaie de napolitană cu găurile mai mari in sus şi punem un sfert din caramel, pe care il întindem bine, continuăm cu următoarea foaie şi tot aşa până terminăm cu o foaie de napolitană. Punem o folie alimentară deasupra, aşezăm un tocător de lemn şi un obiect greu deasupra şi lăsăm peste noapte să se înmoaie foile şi sa se întărească crema.

 

A doua zi tăiem prăjitura în cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coconut Dream