Un desert cu gust de copilarie!
Aluat:
Crema:
Aluat: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregateste crema.
Crema: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa. Se adauga apoi ciocolata maruntita si untul taiat cuburi mici. Se omogenizeaza bine crema. Se ia de pe foc. Se adauga esenta de rom si nucile. Se lasa crema la racit, apoi se pune la frigider.
Se scoate aluatul din frigider, se incinge aparatul sau forma de nuci, se unge cu putin ulei. Se formeaza mici bile de aluat si se pun in forma. Se coc bine pe ambele parti.
Cojile de nuci racite se curata pe margini de excesul de aluat. Resturile se maruntesc si se pun in crema.
Se umplu apoi cojile de nuci cu crema si se unesc doua cate doua. Se pun la rece sa se fragezeasca si se pastreaza in frigider.