Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 5702 vizualizari

 

De mult timp am vrut sa fac ceva dulce cu unt de arahide, dar nu imi gaseam momentul nici sa incerc, nici sa merg la magazin dupa el :P asa ca am zis ca e vremea! Reteta e modificata de pe un blog strain :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt de arahide
  • 1 2/3 c zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 1/2 c lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 c faina
  • 1 1/2 c fulgi de ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt

Glazura:

  • 260 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 c frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Blat:

Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii (vai, de cate ori am zis poezia asta :P).

Glazura:

Punem frisca pe baie de aburi, 2/3c intr-un vas si restul in alt vas. Taiem bucatele ciocolata si o adaugam pe cea cu lapte in vasul cu mai multa frisca. Lasam sa se topeasca si sa se omogenizeze, apoi luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca (nu mult).

Turnam glazura de ciocolata cu lapte pe tot blatul, apoi stropim din loc in loc cu cealalta.

Ducem la rece si taiem cand s-a intarit de tot.

TIPS-URI

1

Este muuult mai buna a doua zi pentru ca se mai umezeste blatul :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orangina