Un aperitiv sau o gustare usoara, savuroasa si usor de realizat
Rosiile cherry se taie in jumatati, si se amesteca intr-un vas cu ceapa taiata marunt, usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), sarea si piperul, uleiul si otetul. Se lasa sa stea cam jumatate de ora, timp in care rosiile lasa zeama. Apoi se scurg, pastrand sosul. Acesta se pune pe foc cateva minute, pana se reduce (mai ramane doar sosul concentrat si mai gros). Se pune acest sos inapoi peste rosii si se amesteca.
Aluatul de foietaj se taie in patrate, iar marginile se ridica si se modeleaza cu mana. Se pun cate 2-3 linguri din amestecul de rosii in fiecare "barcuta" de aluat. Marginile se ung cu ou cu pensula.
Se pun in tava in cuptorul incins, pe hartie de copt, cam 40 de minute, pana se rumenesc marginile.
1
Eventual cand sunt gata, se presara branza sfaramata deasupra si se mai dau la cuptor cateva minute sa se topeasca branza.