Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

de Oana in Ciorbe, 22 Oct 2014 | 18513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-500 gr ciolan afumat fara os
  • un morcov mare
  • o radacina de pastarnac
  • jumatate de telina mica
  • o ceapa
  • un gogosar sau ardei gras
  • 4-5 cartofi rosii
  • o cana de bors
  • 200 gr smantana
  • un ou
  • sare
  • tarhon uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon:

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta. Cand carnea a inceput sa fiarba se adauga si legumele. Eu le pun pe toate odata si le las cam 20 de minute, pana sunt moi. Se adauga borsul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste de sare.

Smantana se amesteca intr-un bol mai mare cu galbenusul de ou, apoi se adauga peste ea cate un polonic de supa fierbinte, pana smantana se incalzeste bine. Se rastoarna apoi peste ciorba si se da focul mai mic. Se mai lasa 2-3 clocote si se opreste focul. Albusul de ou se bate cu furculita si se toarna putin cate putin in ciorba, formand zdrente cu furculita.

La final de presara tarhon uscat. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de perisoare