Tarta cu mere

de Oana in Prajituri, 4 Noi 2014 | 7344 vizualizari

 

De curand am inceput sa "ma joc" si eu cu Salad Chef Smart si imi place la nebunie! Toate fructele si legumele se feliaza foarte usor, rapid, in diferite forme si totul se pregateste mult mai repede :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri lapte
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 8 mere galbene mari
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita cu varf de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Topping:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa nu stea in contact cu mana foarte mult timp. Untul trebuie sa fie rece. Am pus apoi aluatul intr-o folie de plastic si l-am lasat la frigider pana am pregatit merele.

Merele spalate le-am curatat de coaja, le-am taiat apoi in doua si am scos cu grija cotorul. Daca aveti ustensila de scos cotorul este si mai simplu. Am montat apoi Salad Chef Smart si am folosit grila cu patratele mici. Am taiat rapid merele in cuburi. Deasupra am stropit cu zeama de lamaie. Am amestecat apoi zaharul cu faina si scortisoara si am turnat amestecul peste mere, miscand usor castronul ca sa se acopere toate merele.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie intre doua hartii de copt. Puteti folosi si tava rotunda de tarta. Eu am folosit o tava dreptunghiulara 25x30 cm. Aluatul trebuie intins si pe peretii tavii. Am transferat aluatul in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care am lasat-o pe fundul tavii. Am pus apoi umplutura de mere, plus sucul lasat in castron, nu aruncati nimic :)

Rapid am pregatit si toppingul, untul tare l-am taiat cuburi mici si l-am amestecat cu mainile cu faina si zaharul pana am abtinut niste frimituri mai mari. Le-am presarat apoi deasupra si am pus tava in cuptorul preincalzit a 180-190 grade, pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa tarta la racit, este mult mai buna a doua zi, dar musai sa o incercati si calda, miroase demential si are un gust extraordinar!!

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post