Tarta cu mere

de Oana in Prajituri, 4 Noi 2014 | 7100 vizualizari

 

De curand am inceput sa "ma joc" si eu cu Salad Chef Smart si imi place la nebunie! Toate fructele si legumele se feliaza foarte usor, rapid, in diferite forme si totul se pregateste mult mai repede :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri lapte
  • o lingura zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 8 mere galbene mari
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita cu varf de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Topping:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 4 linguri rase cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa nu stea in contact cu mana foarte mult timp. Untul trebuie sa fie rece. Am pus apoi aluatul intr-o folie de plastic si l-am lasat la frigider pana am pregatit merele.

Merele spalate le-am curatat de coaja, le-am taiat apoi in doua si am scos cu grija cotorul. Daca aveti ustensila de scos cotorul este si mai simplu. Am montat apoi Salad Chef Smart si am folosit grila cu patratele mici. Am taiat rapid merele in cuburi. Deasupra am stropit cu zeama de lamaie. Am amestecat apoi zaharul cu faina si scortisoara si am turnat amestecul peste mere, miscand usor castronul ca sa se acopere toate merele.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie intre doua hartii de copt. Puteti folosi si tava rotunda de tarta. Eu am folosit o tava dreptunghiulara 25x30 cm. Aluatul trebuie intins si pe peretii tavii. Am transferat aluatul in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care am lasat-o pe fundul tavii. Am pus apoi umplutura de mere, plus sucul lasat in castron, nu aruncati nimic :)

Rapid am pregatit si toppingul, untul tare l-am taiat cuburi mici si l-am amestecat cu mainile cu faina si zaharul pana am abtinut niste frimituri mai mari. Le-am presarat apoi deasupra si am pus tava in cuptorul preincalzit a 180-190 grade, pentru 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa tarta la racit, este mult mai buna a doua zi, dar musai sa o incercati si calda, miroase demential si are un gust extraordinar!!

Puteti comanda Salad Chef Smart de pe www.iteleshop.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac