Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama formata a scazut de tot, se...
Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata.
Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina.
Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in...
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
Biscuitii se maruntesc.
Stafidele se hidrateaza in apa calduta.
Rahatul se taie patratele potrivite.
Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.
Se ia...
BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea.
Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze....
Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor.
Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat.
Se introduce in cuptorul preincalzit pana ce zaharul face spuma si gutuia se inmoaie (circa 40 minute).
Se...
Foile de placinta se lasa la decongelat.
Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se...
Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror)
Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pentru bezele.
Se adauga uleiul si se...
Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs.
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine.
Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.
Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita.
Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place.
Se adauga si zeama...
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine.
Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.
Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita.
Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place.
Se adauga si zeama...
Ciresele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.
Din cand in cand se ia spuma formata....
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.
Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.
Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Se...
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.
Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.
Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.
Nuca se macina si se amesteca cu zaharul...
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.
Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.
Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.
Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.
Cand...
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se tapeteaza o forma...
Ceapa se curata si se taie julien.
Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar.
Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute.
Se pune ceapa si se amesteca usor.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga vinul, restul de zahar, otetul...
Ceapa se curata si se taie julien.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute.
Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita.
Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune...
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele.
Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt.
Se intinde si o fasie lunga care se pune pe peretele tavii si se lipeste bine de fund.
Se pune...
Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit.
Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin.
Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se...
Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare.
Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit.
Se unge o tava cu...
Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron.
Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase.
Se fac chiftelele in mana.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos....
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Se pun hartii de briose...
Aluatul foietaj se lasa la decongelat.
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Albusurile se bat bine cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.
Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.
Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,...
Bananele trebuie sa fie foarte coapte.
Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical.
Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit Hulala si nu a fost nevoie sa mai pun zahar.
Peste frisca se pun bananele mixate si se...
Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se pune intr-o caserola...
Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se...
Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs.
Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bate frisca.
Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza.
Se pune intr-o...
Desert placinta cu mere
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot, se...
Desert cozonac cu Fanta
Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata. Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina. Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute. Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza...
Desert briose cu portocala
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in...
Desert salam de biscuiti de post
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama. Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute. Se ia...
Desert tort musuroi de cartita
BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri. Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze....
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor. Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat. Se introduce in cuptorul preincalzit pana ce zaharul face spuma si gutuia se inmoaie (circa 40 minute). Se...
Desert rulouri cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se...
Desert prajitura din albusuri si coacaze rosii
Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror) Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste ca pentru bezele. Se adauga uleiul si se...
Desert briose cu coacaze rosii
Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Dulceata de coacaze rosii
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita. Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place. Se adauga si zeama...
Dulceata de coacaze negre
Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta dorita. Eu am lasat-o mai groasa ca asa ne place. Se adauga si zeama...
Dulceata de cirese rosii
Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din cand in cand se ia spuma formata....
Desert cornulete fragede
Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se...
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine. Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider. Nuca se macina si se amesteca cu zaharul...
Desert tort savarina reinterpretat
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul. Cand...
Desert pernute cu mere
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit. Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru...
Desert chec din albusuri cu portocala
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma...
Dulceata de ceapa II
Ceapa se curata si se taie julien. Intr-o cratita se pune uleiul si 5 linguri de zahar. Se pune pe foc mic si se amesteca pana zaharul capata o culoare galbuie, cam 5 minute. Se pune ceapa si se amesteca usor. Cand ceapa devine sticloasa se adauga vinul, restul de zahar, otetul...
Dulceata de ceapa I
Ceapa se curata si se taie julien. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute. Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita. Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se pune...
Desert pasca traditionala
Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt. Se intinde si o fasie lunga care se pune pe peretele tavii si se lipeste bine de fund. Se pune...
Desert baigli cu nuca
Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate putin. Se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie si faina. Se...
Desert tarta cu gutui - 750-
Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit. Se unge o tava cu...
Desert chiftele din mere
Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase. Se fac chiftelele in mana. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos....
Desert briose cu lamaie
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se pun hartii de briose...
Desert placinta impletita cu mere
Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Desert priconuci a la Cleme
Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus. Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,...
Desert inghetata de banane
Bananele trebuie sa fie foarte coapte. Intr-un vas, se pun bananele curatate si taiate bucati, zeama de lamaie si se mixeaza cu blenderul vertical. Separat se mixeaza frisca. Eu am folosit Hulala si nu a fost nevoie sa mai pun zahar. Peste frisca se pun bananele mixate si se...
Desert inghetata de agrise rosii
Agrisele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas, se pun agrisele, zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o caserola...
Desert inghetata de afine
Afinele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun afinele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se...
Desert inghetata de coacaze negre
Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un castron se bate frisca. Se toarna si amestecul de fructe si se omogenizeaza. Se pune intr-o...