"Provocarea GastroArt"
Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.
Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.
Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.
Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul, se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.
Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.
Cand este rece, se amesteca cu esenta de rom.
Blatul rece se taie in trei, se pune pe trei platouri si se insiropeaza bine, bine.
Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare. Se imparte frisca in doua castroane si in unul se pune nesul si se amesteca.
Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.
Partea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.
Se pune un strat consistent de frisca cu nes si se niveleaza.
Se pune cu grija (se poate rupe) blatul urmator, se unge cu dulceata si se pune un strat consistent de frisca. Se pune si blatul superior cu grija.
Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.
Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).
Se pune in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Pofta Buna!