"picnicul bucatarasilor"
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.
Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.
Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 12 bucati.
Se pune o lingurita cu varf de mere pe fiecare bucata.
Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.
Se fac cate 3 taieturi oblice pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de ou.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Cand sunt rumenite frumos sunt gata.
Se lasa la racit.
Pofta Buna!